Renault Trucksin uusien sähkökuorma-autojen ennakkomyynti alkaa | Kuljettaja.fi
Artikkelit | Uutiset
#Raskas liikenne#Sähkökuorma-auto#Renault Trucks

Renault Trucksin uusien sähkökuorma-autojen ennakkomyynti alkaa

29.10.2022 | Autotoday

Kuva: Renault Trucks

Renault Trucks aloittaa erityisesti alueellisiin kuljetuksiin ja kaupunkirakentamiseen suunniteltujen Renault Trucks T ja C E-Tech kuorma-autojen ennakkotilaukset. Uudet yhdistelmämassaltaan 44-tonnin sähkökuorma-autot valmistetaan Renault Trucksin tehtaalla Ranskan Bourg-en-Bressessä.

Uudet sähkökuorma-autot ovat nyt ennakkotilattavissa Suomessa ja Euroopan markkinoilla. Yritykset, jotka haluavat hankkia käyttöönsä raskaan sähkökuorma-auton, voivat jo varata omansa ensimmäisestä tuotantoerästä. Renault Trucks T ja C E-Tech tuotannon on määrä alkaa vuoden 2023 lopussa.

Laaja valikoima sähkömoottoreita ja ajovoima-akkuja

Aluekuljetusten ja kaupunkirakentamisen tarpeiden mukaan Renault Trucks T ja C E-Tech mallit voidaan tilata kahdella tai kolmella sähkömoottorilla, joiden yhdistetty teho on jopa 490 kW.

Tarjolla on laaja valikoima ajoakkuja, sillä Renault Trucks T ja C E-Tech voidaan varustaa 4–6 litiumioniakulla, joiden kapasiteetti on 390–540 kWh.

Akut voi ladata vaihtovirralla jopa 43 kW:n teholla tai tasavirralla jopa 250 kW:n teholla. Kuorma-autoilla voidaan ajaa jopa 300 km yhdellä latauksella ja jopa 500 km yhden tunnin välilatauksella (250 kW:n pikalataus).

Akkukennot ja moduulit toimittaa Samsung SDI ja akustot kootaan Volvo Group -konsernin tehtaalla Belgian Gentissä. Renault Trucks on ollut osa Volvo Group -konsernia vuodesta 2001.

Renault Trucks T E-Tech. Kuva: Renault Trucks

Kolme voimanottotyyppiä ja laaja valikoima akselivälejä

Renault Trucks T ja C E-Tech sähkökuorma-autot voidaan varustaa kolmella voimanottotyypillä, joten ne sopivat kaikenlaisia päällirakenteita ja käyttötarkoituksia varten. Saatavana on sähkön ulosotto, sähkömekaaninen voimanotto ja vaihteiston voimanotto.

Renault Trucks T ja C E-Tech, joiden suurin sallittu yhdistelmämassa on 44 tonnia, voidaan tilata 4×2- ja 6×2-vetoautoina, joissa on pitkä ohjaamo ja 3 900 mm:n akseliväli. Tasakuorma-autoja on saatavana 4×2, 6×2 ja 8×4 tridem, päivä- tai makuuohjaamolla. Akselivälivaihtoehtoja on 11 väliltä 3 900–6 700 mm.

Palveluita, jotka optimoivat suorituskyvyn

Virheettömän toiminnan ja optimaalisen suorituskyvyn takaamiseksi Renault Trucks T ja C E-Tech sisältävät kattavan valikoiman palveluita. Erityisen hyödyllinen on ennakoiva Start & Drive Predict -huoltosopimus, joka valvoo akkujen ja kulutusosien kuntoa, ehkäisee ajoneuvon odottamattomia käyttökatkoksia ja mahdollistaa huoltotoimenpiteiden ryhmittelyn ja optimoinnin.

Renault Trucks T ja C E-Tech ovat yhteensopivia Optifleet-kalustonhallintaohjelmiston kanssa.

Optifleetin avulla ajojärjestelijät voivat suunnitella reitit, tiedottaa asiakkaille toimitusajoista ja valvoa akkujen lataustasoja reaaliajassa energiankulutuksen optimoimiseksi.

Renault Trucks T ja C E-Tech sähkökuorma-autot ovat olennainen osa Renault Trucksin kattavaa kuljetuskaluston ja palveluiden ekosysteemiä, joilla tähdätään kuljetusten hiilidioksidipäästöjen vähentämiseen.

Renault Trucks tarjoaa kuljetusyhtiöille räätälöityä tukea energiasiirtymässä, aina tarpeiden kartoituksesta käyttöönoton sekä toimintojen seurantaan ja analysointiin. Tämä analyysi sisältää esim. Range Simulator -työkalun, jonka avulla Renault Trucksin asiantuntijat voivat analysoida ajoneuvon kulutuksen mahdollisimman tarkasti sen todellisen käytön mukaan – ottaen huomioon GPS-reitin, sääolosuhteet, hyötykuorman ja apulaitteiden käytön.

Lähde: Autotoday | Clas von Bell