Renault Trucksin Blainvillen tehtaalta valmistunut 1000 sähkökuorma-autoa | Kuljettaja.fi
Artikkelit | Uutiset
#Raskas liikenne#Renault Trucks

Renault Trucksin Blainvillen tehtaalta valmistunut 1000 sähkökuorma-autoa

14.11.2022 | Autotoday

Kuva: Renault Trucks

Renault Trucksin tehdas Ranskan Blainvillessä on valmistanut sarjatuotantona keski-raskaita 100 % sähkökuorma-autoja vuodesta 2020 lähtien, todetaan Renault Trucksin tiedotteessa.

Nyt saavutettu 1000 kappaleen tuotantomäärä 16-26 tonnin sähkökuorma-autoissa kertoo muutoksen hiilineutraalimpaan suuntaan onnistuneen odotetusti. Tehtaalta valmistuneet täyssähkökuorma-autot ovat käytössä ympäri Eurooppaa.

Blainville-sur-Ornen tehdas Ranskassa on Euroopan tuotteliain sähkökuorma-autotehdas. Tehtaalla valmistetaan puolet Euroopassa myytävistä sähköautoista. Vuodesta 1956 toiminnassa ollut Blainvillen tehdas on erikoistunut keskiraskaiden ajoneuvojen ja kuorma-autojen ohjaamojen valmistukseen.

Tehdas on edelläkävijä Euroopassa ja sähköautojen tuotannon varmistamiseksi Normandian teollisuusalueella on tehty erilaisia ​​järjestelyjä, mukaan lukien 1800 m2 tuotantorakennus, joka on omistettu pelkästään sähkökuorma-autojen kokoonpanolle.

Maaliskuusta 2020 lähtien, jolloin Renault Trucksin sähkömallien sarjatuotanto aloitettiin, täyssähkökuorma-autojen kysyntä on kasvanut. Tuotannon joustavuuden ja teollisten työkalujen jatkuvan mukauttamisen ansiosta sähkökuorma-autojen tuotantokapasiteetti on jatkanut kasvuaan vastaamaan kasvavaan kysyntään. Yhä useammat asiakkaat valitsevat CO2-vapaan kuljetuksen. Renault Trucksin tehdas on valmis vastaamaan odotettuun volyymin nousuun.

Lähde: Autotoday | Clas von Bell