Rekisteröinti: Uusien autojen rekisteröinnit vielä alavireisiä, mutta komponenttipulan syvin alho on ohitettu | Kuljettaja.fi
Artikkelit | Uutiset
#Rekisteröinti

Rekisteröinti: Uusien autojen rekisteröinnit vielä alavireisiä, mutta komponenttipulan syvin alho on ohitettu

1.9.2022 | Autotoday

Kuva: Matti Sulanto

Elokuussa rekisteröitiin 7 113 uutta henkilöautoa, mikä on 10,0 prosenttia vähemmän kuin viime vuoden elokuussa.

Tänä vuonna uusia henkilöautoja on ensirekisteröity yhteensä 56 119, joka on 22,2 prosenttia vähemmän kuin vastaavaan aikaan viime vuonna.

Uusien autojen saatavuudessa on ollut kesästä 2021 alkaen tuntuvia komponenttipulasta johtuvia viiveitä. Komponenttipulan syvimmän vaiheen ennakoidaan olevan takana, ja toimitusaikojen ennakoidaan normalisoituvan ensi vuoden jälkimmäisellä puolikkaalla.

Myös käytettyjen henkilöautojen kauppa oli elokuussa viime vuotta hiljaisempaa. Käytettyjen henkilöautojen myynti väheni noin 11 prosentilla viime vuoden elokuuhun verrattuna. Käytettyjen henkilöautojen kauppaa on tammi-elokuussa käyty noin 11,6 prosenttia vähemmän kuin vastaavana ajankohtana viime vuonna.

Uusia pakettiautoja rekisteröitiin elokuussa 1 049 joka on 4,1 prosenttia enemmän kuin viime vuoden elokuussa. Pakettiautoja on ensirekisteröity tänä vuonna 7 186, joka on 20,5 prosenttia vähemmän kuin vastaavaan aikaan viime vuonna.

Elokuussa ensirekisteröitiin 245 uutta kuorma-autoa, mikä on 17,8 prosenttia vähemmän kuin viime vuoden elokuussa. Kuorma-autojen rekisteröinnit ovat alkuvuoden aikana jääneet 11,8 prosenttia viime vuoden vastaavan ajankohdan lukemista.

Raskaita vähintään 16 tonnin kuorma-autoja on tänä vuonna rekisteröity 1 589, joka on 4,9 prosenttia vähemmän kuin vastaavaan aikaan viime vuonna.

Lähde: Autotoday | Clas von Bell