Rajaliikenne hiljentynyt entisestään — Tulli käännytti 37 Venäjälle rekisteröityä autoa viikonlopun aikana | Kuljettaja.fi
Artikkelit | Uutiset
#Tulli#Venäjä

Rajaliikenne hiljentynyt entisestään — Tulli käännytti 37 Venäjälle rekisteröityä autoa viikonlopun aikana

19.9.2023 | Autotoday

Kuva: Clas von Bell

Lauantaiyönä alkanut Venäjän rekisterissä olevien autojen maahantuontikielto on hiljentänyt rajaliikennettä. Viikonlopun aikana autoja tuli kokonaisuudessaan 81, joista Tulli käännytti 37 takaisin.

Tulli alkoi soveltaa lauantaiyönä 16.9.2023 klo 00.00 alkaen ulkoministeriön linjausta Venäjän rekisterissä olevien autojen maahantuontikiellosta. Maanantaiaamuun klo 9. mennessä Venäjälle rekisteröityjä autoja oli tullut itärajan ja Norjan rajan tullitoimipaikoille yhteensä 81. Näistä 37 käännytettiin ja 44 täytti maahantuonnin edellytykset.

– Rajaliikenne on hiljentynyt entisestään viikonlopun aikana Venäjän rekisterissä olevien autojen osalta niin itärajalla kuin Norjankin rajalla. Tieto maahantuontikielloista näyttää tavoittaneen hyvin, yksittäisiä kysymyksiä on kuitenkin tullut ja tarvittaessa tarkennamme linjausta yhdessä ulkoministeriön kanssa, kertoo valvontaosaston johtaja Sami Rakshit.

Eniten liikennettä oli Vaalimaalla ja Nuijamaalla, joissa yhteensä käännytettiin noin 30 Venäjän rekisterikilvissä olevaa autoa. Norjan rajalle Venäjälle rekisteröityjä autoja saapui vain muutama.

Maahantuontikielto koskee lähtökohtaisesti kaikkia Venäjälle rekisteröityjä autoja, olivat ne yksityisessä tai kaupallisessa käytössä. Kielto koskee myös takseja. Venäjälle rekisteröidyllä autolla ei voi myöskään ajaa rajan yli, vaikka olisi vaihtamassa Suomen rekisterikilvissä olevaan autoon heti rajalla.

Kiellon ulkopuolelle on rajattu mm. Venäjällä pysyvästi asuvien EU-kansalaisten sekä diplomaattien autot.

Venäjälle rekisteröidyt autot, jotka ovat saapuneet rajalle maahantuontikiellon alkamisen jälkeen tilanne tullitoimipaikoittain 18.9.2023 klo 9.

Lähde: Autotoday | Clas von Bell

 

 

Sinua saattaisi kiinnostaa