Pysäköintisovelluksille uusia ennätyksiä Euroopassa — Pohjoismaat kehityksen johdossa | Kuljettaja.fi
Artikkelit | Uutiset
#Pysäköinti

Pysäköintisovelluksille uusia ennätyksiä Euroopassa — Pohjoismaat kehityksen johdossa

26.1.2023 | Autotoday

Pysäköintisovellusten käyttö jatkaa kasvuaan Euroopassa ja Yhdysvalloissa. Kehityksen johtavia maita ovat Norja, Tanska, Ruotsi ja Suomi, joissa autoilijat maksavat pysäköintinsä mobiilisovelluksen kautta useammin kuin muissa maissa.

Kööpenhaminassa ja Oslossa 90–95 prosenttia asukkaista käyttää pysäköinnin hallintaan pysäköintisovellusta muiden maksutapojen, kuten fyysisten pysäköintimittareiden, sijasta.

Vuonna 2022 Tukholma saavutti ensimmäistä kertaa yli 90 prosentin osuuden mobiilimaksamisessa. Helsingissä lähestytään myös 90 prosentin rajaa mobiilimaksamisen osuuden ollessa 87 prosenttia.

Italia on yksi Euroopan nopeimmin kasvavista pysäköintisovellusten markkinoista. Sekä Rooma että Milano ovat saavuttaneet vuonna 2022 lähes 50 prosentin osuuden pysäköintisovellusten käytössä muihin maksutapoihin verrattuna.

EasyPark Group odottaa pysäköintisovellusten saavuttavan Italiassa aseman suosituimpana pysäköinnin hallintamenetelmänä vuoden 2023 aikana.

Toinen nouseva markkina, joka on kokenut räjähdysmäisen kasvun pysäköintisovellusten käytössä, on Espanja. Lähes kaksi kolmasosaa madridilaisista käyttää pysäköintisovellusta hoitaessaan pysäköinnin maksamisen.

Lue myös: Turun Tiedepuistoon valmistui kaupungin suurin pysäköintilaitos

Lähde: Autotoday | Clas von Bell