Polestar 5 -malliin eteläkorealaiset akut | Kuljettaja.fi
Artikkelit | Uutiset
#Polestar#Sähköautoilu

Polestar 5 -malliin eteläkorealaiset akut

24.11.2023 | Autotoday

Kuva: Polestar

Polestar ja eteläkorealainen akkuvalmistaja SK On ovat allekirjoittaneet sopimuksen akkukennomoduulien toimituksesta tulevaan 4-oviseen sähköiseen Polestar 5 -GT-malliin.

Polestar valitsi SK Onin yhteistyökumppanikseen sen akkukennoteknologian ansiosta, joka mahdollistaa suorituskykyisen kemian, pikalatauksen, tehokkaan purkautumisen ja pitkät toimintamatkat.

Nikkeliakkukennomoduulit koostuvat erittäin pitkistä 56 cm:n kennoista, joilla on suuri energiatiheys.

– Kumppanuutemme on kantanut hedelmää yhteistyöpöytäkirjan allekirjoituksen jälkeen ja SK Onin sijoitettua merkkiimme. Polestar 5:n kehitystyö etenee hyvää vauhtia, ja autossa on suurikapasiteettinen akku, joka tarjoaa GT-malleilta odotettua suorituskykyä, kommentoi Polestarin pääjohtaja Thomas Ingenlath.

Polestar 5 -mallin tuotannon on määrä alkaa vuonna 2025. Auto on kehitysversio Polestar Precept -konseptista.

SK On

SK On on kansainvälinen johtava sähköautojen akkukehittäjä ja -valmistaja ja ratkaisuntarjoaja, jonka tehtävänä on tehdä maailmastamme puhtaampi ja mukavampi paikka sähköistämisen avulla.

SK On perustettiin vuoden 2021 lokakuussa, kun Etelä-Korean suurin energiayhtiö SK Innovation päätti erottaa akkuyksikkönsä omaksi yhtiökseen. SK On haluaa tulla maailman johtavaksi tekijäksi puhtaan energian teollisuudessa hyödyntämällä globaaleja tuotanto- sekä tutkimus- ja kehitystyöresursseja sekä laajaa tuotannon ja laadunvalvonnan tietotaitoa.

Päämajaansa Soulissa, Etelä-Koreassa pitävä SK On on laajentanut toimintaansa eri puolille maailmaa. Sillä on akkutehtaita toiminnassa tai rakenteilla Yhdysvalloissa, Euroopassa ja Aasiassa.

Lähde: Autotoday | Clas von Bell

 

 

Sinua saattaisi kiinnostaa