Polestar 4 -mallissa perusta autonomiselle ajolle | Kuljettaja.fi
Artikkelit | Uutiset
#Autonominen liikenne#Sähköautoilu#Henkilöautot

Polestar 4 -mallissa perusta autonomiselle ajolle

31.8.2023 | Autotoday

Kuva: Polestar

Polestar ja Mobileye tekevät yhteistyössä Polestar 4 -mallista ensimmäisen tuotantoauton, jossa on Mobileyen autonomista Chauffeur-ajoteknologiaa. Teknologian integroinnista vastaa ECARX, ja sitä voidaan mahdollisesti hyödyntää tulevissa Polestar-malleissa. Mobileye kehittää johtavia edistyneitä kuljettajan avustusjärjestelmäteknologioita (ADAS), joita on asennettu jo yli 150 miljoonaan autoon ympäri maailmaa.

Polestar 4, jonka myynti käynnistyy tänään Kiinassa ja maailmanlaajuisesti vuonna 2024, luo perustan tälle teknologialle, sillä Mobileye SuperVision -pohjainen ADAS-järjestelmä kuuluu malliin heti alusta alkaen. Autojen ensimmäisten toimitusten odotetaan alkavan Kiinassa vuoden 2023 loppuun mennessä.

Kun Chauffeur lanseerataan tulevina vuosina, sen odotetaan tarjoavan autonomista pisteestä pisteeseen -ajamista moottoriteillä sekä valvontaa edellyttävää automatisoitua ajamista muissa ympäristöissä.

Polestar 4 yhdistää Polestar Precept -konseptiauton erityisiä muotoilupiirteitä coupemaisiin aerodynaamisiin linjoihin ja nykyaikaisen SUV-mallin tilavuuteen ja mukavuuteen. Se sijoittuu kooltaan ja hinnaltaan Polestar 2:n ja Polestar 3:n välimaastoon.

Mobileye

Mobileye (Nasdaq: MBLY) johtaa liikkumisen vallankumousta autonomisilla ajoteknologioilla ja kuljettajien avustusjärjestelmillä. Maailmankuulu ammattitaito tuottaa edistyksellisiä konenäkö-, tekoäly-, kartoitus- ja data-analyysiratkaisuja.

Vuonna 1999 perustettu Mobileye on näyttänyt tietä mullistavilla teknologioilla, kuten REM-joukkoistamiskartoitus, True Redundancy -tunnistus sekä Responsibility Sensitive Safety (RSS).

Nämä teknologiat vievät ADAS- ja AV-ratkaisuja eteenpäin mahdollistaen itsestään ajavat ajoneuvot ja liikkumisratkaisut, tehostaen alan johtavia kuljettajan avustusjärjestelmiä ja tarjoten arvokasta tietoa liikkumisen infrastruktuurin optimoimiseksi.

Nykypäivänä jo yli 150 miljoonaa ajoneuvoa ympäri maailmaa sisältää Mobileyen teknologiaa. Mobileye listautui vuonna 2022 pörssiin itsenäisenä yhtiönä erillään Intelistä (Nasdaq: INTC), joka säilyttää yhtiöstä enimmäisosuuden. Lisätietoja on osoitteessa https://www.mobileye.com.

Lähde: Autotoday | Clas von Bell

Sinua saattaisi kiinnostaa