Artikkelit | Uutiset
#Raskas liikenne#Päivän kuva

Päivän kuva: ”Etsintäkuulutus: Etsimme Teiden Ritareita!”

11.12.2022 | Autotoday

Kuva: Clas von Bell

Vuonna 1986 etsittiin lehti-ilmoituksella Teiden Ritareita. Kampanjan takana olivat Poliisi, Liikenneturva, Autoliitto ja Neste.

Mainoksella haluttiin saada kohteliaisuus liikenteessä kunniaan.

”Liikenne lisääntyy koko ajan. Meitä on yhä enemmän kaduilla ja teillä kohtaamassa toisemme tai kulkemassa toinen toisemme perässä. Riittääkö meiltä myönteistä suhtautumista kanssaliikkujiimme? Riittääkö sinulta?”

”Kun annat toiselle enemmän tilaa, sinulle itsellesikin jää tilaa toimia. Kun käytät vallitseviin tilanteisiin ja olosuhteisiin nähden sopivaa nopeutta rajoitusten puitteissa, sinulle jää riittävästi aikaa toimia. Kun noudatat risteykseen tullessasi erityistä varovaisuutta, voit helpommin ottaa huomioon ja tarvittaessa väistää myös kevyttä liikennettä.”

”Syy tieliikenteen joustamattomuuteen ja riskialttiuteen löytyy auton ratin ja selkänojan välistä. Mutta ei naapurin auton, vaan omasi.”

Mainoksessa todettiin lisäksi, että poliisi voi pysäyttää myös kiittääkseen. Poliisi saattoi silloin täyttä lomakkeen, jolla ehdotettiin kuljettajaa Teiden Ritariksi.

Myös muut liikenteessä pystyivät ilmoittamaan ansiokkaasta toiminnasta kampanjan järjestäjille.

Kymmenen ihmistä valittiin 1986 teiden ritareiksi ja heille annettiin vuoden bensat (2000 l). Vuoden 1986 ritarit julkaistiin kokosivun mainoksessa Helsingin Sanomissa 31.1.1987

Kuvan mainos oli Tekniikan Maailmassa 14/1986.

Lähde: Autotoday | Clas von Bell