Oulun pyöräpoliisit aloittavat vappuna | Kuljettaja.fi
Artikkelit | Uutiset
#Poliisi#Pyöräpoliisi

Oulun pyöräpoliisit aloittavat vappuna

28.4.2023 | Autotoday

Kuva: Oulun poliisi, Twitter

Oulun poliisilaitoksen polkupyöräpoliisit alkavat partioida Oulun keskustassa 1. toukokuuta 2023, mikäli sää sen suinkin sallii. Kausi kestää syyskuuhun asti.

Kyseessä on kolmas kesä, kun poliisi partioi Oulussa polkupyörin suunnitelmallisesti ja säännöllisesti. Polkupyöräpartioinnin tarkoituksena on parantaa turvallisuutta ja lisätä poliisin näkyvyyttä Oulun keskustassa.

Polkupyöräpoliisit valvovat muun muassa yleistä järjestystä sekä liikennettä. Liikenteenvalvonnassa he panostavat entistä enemmän suojattomien tienkäyttäjien turvallisuuteen. Suojattomia tienkäyttäjiä ovat jalankulkijat, polkupyöräilijät sekä kevyiden sähköajoneuvojen kuljettajat. Turvallisuuden parantamiseksi partiot puuttuvat muun muassa pyöräilyyn ja sähköpotkulautailuun jalkakäytävillä sekä vaaralliseen ajamiseen.

– Jotkut sähköpotkulautailijat kuljettavat toista henkilöä sähköpotkulaudan kyydissä, vaikka se on kiellettyä. Puutumme varsinkin näihin kyydittämisiin sekä jalkakäytävillä ajamisiin, kertoo ylikonstaapeli Antti Tikkanen Oulun poliisilaitoksesta.

Polkupyöräpoliisien tehtävät ovat tavanomaisia poliisitehtäviä, jollaisia autopartiokin hoitaa. He ottavat hoitaakseen hälytystehtäviä ja voivat osallistua esimerkiksi kadonneen etsintään.

– Viime kesänä eräällä tehtävällä polkupyöräpartio löysi kadonneen muistisairaan henkilön maastosta keskustan tuntumasta, kertoo ylikonstaapeli Tikkanen.

Polkupyöräpoliisit partioivat erityisesti niinä päivinä, kun Oulun keskustassa on paljon ihmisiä liikkeellä. Esimerkiksi festivaalialueiden ympäristössä poliisin on helppo ajaa polkupyörällä.

Polkupyöräpoliisit valvovat Oulun keskustassa muun muassa yleistä järjestystä ja liikennettä. Liikenteenvalvonnalla on tarkoitus parantaa erityisesti suojattomien tienkäyttäjien turvallisuutta.

Lähde: Autotoday | Clas von Bell

 

 

Sinua voisi kiinnostaa myös nämä jutut