Nyt myös Raision Ikean kotiinkuljetukset hoidetaan sähköautoilla | Kuljettaja.fi
Artikkelit | Uutiset
#Ekologisuus#Raskas liikenne

Nyt myös Raision Ikean kotiinkuljetukset hoidetaan sähköautoilla

7.6.2023 | Autotoday

Ikea Suomi jatkaa kunnianhimoista vastuullisuustyötään ja kuljettaa yhä suuremman osan tavarataloistaan lähtevistä suoratoimituksista asiakkailleen päästöttömästi sähköautoilla.

Kuva: Ikea

Nyt Ikea on aloittanut päästöttömät kotiinkuljetukset myös Raisiossa. Ingka-konsernin tavoite on tarjota täysin päästöttömät kotiinkuljetukset kaikilla markkina-alueilla vuoteen 2025 mennessä.

Suomessa ensimmäiset päästöttömät kotiinkuljetukset aloitettiin Tampereella lokakuussa 2019, ja huhtikuussa 2021 kuljetuksia alettiin laajentaa pääkaupunkiseudulle. Nyt myös Raision tavaratalosta asiakkaille lähtevät suoratoimitukset kuljetetaan päästöttömästi sähköautoilla.

Laajentamalla päästöttömät kotiinkuljetukset Raisioon Ikea Suomi vähentää kuljetuksistaan syntyviä hiilidioksidipäästöjä noin 39 tonnia vuodessa. Määrä vastaa yli 270 000 kilometrin autoilua, eli lähes seitsemän kertaa maapallon ympäriajoa.

Päästöttömät kuljetukset ovat osa Ingka-konsernin tavoitetta saavuttaa ilmastopositiivisuus vuoteen 2030 mennessä, eli vähentää kasvihuonepäästöjä enemmän kuin IKEA-arvoketju niitä globaalisti tuottaa. Konsernin tavoitteena onkin tarjota täysin päästöttömät kotiinkuljetukset kaikilla markkina-alueillaan vuoteen 2025 mennessä.

– Laajentumisen myötä päästöttömiä kuljetuksia toimitetaan Raision lisäksi Turussa, Kaarinassa ja osassa alueen muita kaupunkeja. Tavoitteemme ovat kunnianhimoiset, ja jatkamme aktiivisesti töitä saavuttaaksemme ne laajentamalla kuljetuksia alueittain Suomessa. Tähtäämme siihen, että toimintavuoden lopussa yli puolet kaikista tavaratalojemme suoratoimituksista on täysin päästöttömiä, kertoo Ikea Suomen logistiikkajohtaja Janne Joki.

Kuljetuksissa käytetyt sähköautot ovat Ikea Suomen omia tai yhteistyökumppaneiden omistamia.

Autojen lataus tehdään Ikea-lastauslaitureiden yhteydessä, missä lataukseen käytetään sataprosenttisesti uusiutuvaa energiaa.

Matkalla kohti tavoitetta täysin päästöttömien kotiinkuljetuksen saavuttamiseksi Ikea Suomi minimoi päästöt käyttämällä muiden suoratoimitusten polttoaineena vähäpäästöistä biodieseliä.

Tavarataloista lähtevien päästöttömien kotiinkuljetusten aluetta pyritään laajentamaan mahdollisuuksien mukaan. Päästöttömiä kotiinkuljetuksia toimitetaan tällä hetkellä pääkaupunkiseudulla, Tampereella, Hämeenlinnassa, Vaasassa, Kokkolassa, Pietarsaaressa, Seinäjoella, Raisiossa ja Oulussa.

Kesäkuussa kuljetukset laajentuvat täysimittaisena myös Turun, Lappeenrannan ja Imatran sekä Kouvolan, Kotkan ja Loviisan alueille.

Lähde: Autotoday | Clas von Bell

 

 

Sinua saattaisi kiinnostaa