Artikkelit | Uutiset
#Raskas liikenne#Renault Trucks

Nosturinkäytön Suomen mestaruus ratkesi viikkonloppuna

17.8.2022 | Autotoday

Kuva: Renault Trucks

Nosturikäytön Suomen mestaruuskilpailuiden finaali järjestettiin lauantaina 13.8.2022 Power Truck Show:ssa. Suomen mestaruuden voitti Trans-Jääskeläinen Oy:n kuljettaja ja yrittäjä Jaakko Jääskeläinen ajalla 2.13,97. Jääskeläinen lähtee edustamaan Suomea World Crane Championship MM-kisoihin IAA-messuille 25.9.2022 Hannoveriin.

Jaakko Jääskeläinen osallistui nosturimestarikisaan nyt neljännen kerran. Nosturikuljettaja kokemusta hänellä on takataskussa jo 26 vuoden verran.

Trans-Jääskeläinen on perinteikäs imatralainen perheyritys, joka toimii toisessa polvessa. Pentti Jääskeläinen perusti yrityksen vuonna 1980. Vuonna 1997 Pentin poika ja nykyinen yrittäjä Jaakko Jääskeläinen tuli toimintaan mukaan. Alkuaikoina toimittiin yhdellä kuorma-autolla ja sittemmin palveluvalikoimaa on laajennettu useammalla yksiköllä. Kaikki kuorma-autot ovat vaihtolava ja nosturiautoja. Trans-Jääskeläinen työllistää Jaakon lisäksi neljä henkilöä.

– Yrityksen ydin on edelleen sama kuin aina ennenkin: ratkaisemme tavaroiden nostoon ja siirtämiseen liittyvät haasteet ripeästi ja asiakkaan toiveiden mukaan, yrittäjä Jaakko Jääskeläinen kertoo.

Hiabin ja Renault Trucksin järjestämä World Crane Championship kiertue alkoi osakilpailuilla keväällä ja jatkui eri kesän tapahtumissa. Tämän vuoden kisoissa osallistujia oli ennätysmäärä.

– Osanottajamäärä ylitti sadan rajan, mikä ylitti selkeästi odotuksemme. Kiertueen aikana oli hieno nähdä se, millä innolla ja vakavuudella osanottajat halusivat antaa parastaan tässä kisassa. Kisat huipentuivat finaaliin Power Truck Show:ssa, jonne saimme myös hienon määrän katsojia seuraamaan finaalia, Kimmo Kaunisto Hiabilta sanoo.

Finaalissa kisasivat 9 nopeimman ratasuoritusajan suorittanutta. Finaalin kärkikolmikolle järjestettiin voiton juhlat Powerissa podiumilla formula-tyyliin.

Kisatulokset Top 3

1. Jaakko Jääskeläinen 2.13,97
2. Markus Karjalainen 2.29,06
3. Janne Pylväinen 2.29,82

Kuva: Renault Trucks

WCC 2022 kisakalusto

Kiertueautona toimi Renault Trucks C 6×2 ohjaavalla ja nousevalla taka-akselilla. Autossa on 440 hevosvoimainen ja 13-litrainen moottori, sekä automatisoitu Optidriver -vaihteisto. Nosturina on Hiab X-Hipro 192 E5 sekä koukkulaitteena Multilift Ultima 21SL.

 

Lähde: Autotoday | Clas von Bell