Niemi sähköistää vauhdilla raskasta kalustoaan | Kuljettaja.fi
Artikkelit | Uutiset
#Raskas liikenne#Sähkökuorma-auto#Sähkö

Niemi sähköistää vauhdilla raskasta kalustoaan

31.5.2024 | Autotoday

Kuva: Volvo

Niemi Palveluiden kaikki kuljetukset ovat olleet fossiilittomia jo vuodesta 2019, jolloin yritys siirtyi käyttämään koko kalustossaan käyttövoimina uusiutuvaa dieseliä, biokaasua ja sähköä. Nyt sähkön määrää lisätään ja kalusto täydentyy kolmella uudella Volvon sähkökuorma-autolla.

Vuonna 2022 Niemi otti ensimmäisenä maailmassa käyttöön sähköisen Volvo FE Electric -muuttokuorma-auton, jossa on aurinkopaneelit katolla. Nyt kalusto täydentyy neljällä uudella kuorma-autolla, joista kolme kulkee sähköllä ja yksi biokaasulla.

Uusien kuorma-autojen myötä Niemen sähköllä kulkevien autojen osuus nousee 13 prosenttiin. Biokaasulla kulkee 27 % ja uusiutuvalla dieselillä 60 % Niemen kalustosta.

”Emme tyydy olemaan toimialamme ensimmäinen vain fossiilittomia kuljetuksia tarjoava yhtiö, vaan kalustostrategiamme mukaan tavoittelemme 0-päästöistä kalustoa vuoteen 2035 mennessä. Raskaan kaluston sähköistämisessä olemme ylpeästi edellätekijöitä”, kertoo Niemi Palveluiden johtaja Juha Niemi.

Niemi Palveluiden kuljettajat ovat olleet erittäin tyytyväisiä sähkökuorma-autoihin. Ne ovat mukavia ajaa, hiljaisia ja kulkevat tasaisemmin kuin dieselautot. Vaihteitakaan ei tarvitse vaihtaa. Myös Niemen asiakkaat ja ohikulkijat hämmästelevät usein isoja, hiljaisia ja pakokaasupäästöttömiä sähkökuorma-autoja. Tyypillisimmät kysymykset koskevat auton toimintamatkaa.

Sähkökuorma-autot ovat Niemellä tavallisessa tuotantokäytössä Helsingissä, Tampereella, Lahdessa, ja Rovaniemellä, mikä tarkoittaa noin 100–150 kilometriä kaupunkiajoa päivittäin. Pääsääntöisesti autot ladataan öisin yrityksen toimipisteiden pihoilla, jonne on rakennettu latausasemat raskasta kalustoa varten.

Lähde: Autotoday | Clas von Bell

 

 

Sinua voisi kiinnostaa