Nesteen uusiutuva diesel Ranskan markkinoille | Kuljettaja.fi
Artikkelit | Uutiset
#Ekologisuus#Polttoaine#Neste

Nesteen uusiutuva diesel Ranskan markkinoille

29.11.2023 | Autotoday

Kuva: Neste

Neste tuo ensimmäistä kertaa Neste MY Uusiutuva Diesel -polttoaineen Ranskan markkinoille yhteistyössä kahden uuden jakelijan kanssa auttaakseen vähentämään liikenteen kasvihuonekaasupäästöjä. Neste MY Uusiutuvaa Dieseliä on saatavilla Ranskassa tammikuun 2024 alusta alkaen.

Monet ranskalaiset kuljetusyritykset, julkisen liikenteen toimijat, rakennusyhtiöt ja suurten ajoneuvokalustojen käyttäjät ovat siirtymässä vastuullisempiin energialähteisiin, mutta suuri osa Ranskan tieliikenteestä käyttää edelleen fossiilista dieseliä.

Nesteen yhteistyö kahden uuden polttoainejakelijan kanssa auttaa ranskalaisia yrityksiä vähentämään kasvihuonekaasupäästöjä merkittävästi vaihtamalla fossiilisen dieselin uusiutuvaan dieseliin nykyisessä kalustossaan.

Neste MY Uusiutuvan Dieselin käytön avulla kasvihuonekaasupäästöjä voidaan vähentää välittömästi, sillä polttoaine sopii kaikkiin dieselmoottoreihin, eikä sen käyttö edellytä investointeja uuteen ajoneuvokalustoon tai muutoksia ajoneuvoihin tai niiden moottoreihin.

Neste, Altens ja Bolloré Energy korostavat, että jos Ranska haluaa saavuttaa tavoitteet, jotka maan hallitus on asettanut energia- ja ilmastolaissa ja kansallisessa päästövähennysstrategiassa, sekä myös EU-tavoitteet, Ranskan energia- ja ilmastostrategiassa on otettava huomioon sähkön ja vedyn lisäksi myös biopolttoaineiden ja vähäpäästöisten nestemäisten polttoaineiden käyttö. Kaikkia ratkaisuja tarvitaan ilmastonmuutoksen torjunnassa.

Lähde: Autotoday | Clas von Bell

 

 

Sinua saattaisi kiinnostaa