Artikkelit | Uutiset
#Voiteluaine#Raskas liikenne#Neste

Neste tuo markkinoille uudet vastuullisemmat voiteluaineet

27.2.2023 | Autotoday

Kuva: Neste

Neste tuo vuoden ensimmäisen neljänneksen aikana markkinoille uuden Neste ReNew -voiteluainetuoteperheen, jonka valmistuksessa hyödynnetään uusiutuvia tai uudelleenjalostettuja perusöljyjä ja laadukkaita lisäaineita.

Ratkaisu tarjoaa Nesteen asiakkaille mahdollisuuden vähentää riippuvuuttaan raakaöljypohjaisista tuotteista ja ottaa myös voiteluaineiden osalta askeleen kohti vastuullisempaa tulevaisuutta.

– Nesteen tavoitteena on auttaa asiakkaita vähentämään kasvihuonekaasupäästöjään uusiutuvilla ja kiertotalousratkaisuilla vuosittain vähintään 20 miljoonalla tonnilla vuoteen 2030 mennessä. Sekä yritys- että kuluttaja-asiakkaamme pitävät tärkeänä hillitä ilmastonmuutosta käyttämällä uusiutuviin raaka-aineisiin, uusiutuvaan energiaan ja kiertotalouteen pohjautuvia ratkaisuja. Tähän tarjoamme heille monipuolisesti työkaluja. Uusi Neste ReNew -voiteluaineiden tuoteperhe täydentää vastuullisempien ratkaisujemme valikoimaa, kertoo Nesteen Suomen yritysasiakasmyynnistä vastaava johtaja Joni Pihlström.

Neste on lähes neljänkymmenen vuoden ajan tutkinut ja kehittänyt moottoreiden ja hydrauliikan suorituskykyä ja energiatehokkuutta lisääviä voiteluaineita, jotka toimivat vaativissakin olosuhteissa.

Nesteen olemassa olevat voiteluaineratkaisut kattavat erilaiset kevyiden ajoneuvojen moottoriöljyt, raskaan kaluston ja maatalouden moottoriöljyt, hydrauliöljyt, teollisuuden voiteluaineet sekä voitelurasvat.

Myös uusiutuvia* tai uudelleenjalostettuja perusöljyjä sisältävään uuteen Neste ReNew -tuoteperheeseen kuuluvat laadukkaat moottoriöljyt henkilö- ja pakettiautojen bensiini- ja dieselmoottoreihin sekä hybridikäyttöön sekä traktoreiden yleisöljy ja hydrauliöljyt maatalouteen ja työkoneisiin.

– Voiteluaineilla on rooli hiilijalanjäljen pienentämisessä. Uudet Neste ReNew -voiteluaineet ovat niin sanottu drop-in ratkaisu. Neste ReNew -voiteluaineilla voi korvata useimmat vastaavan suorituskyvyn tuotteet, mikä tekee näiden vastuullisempien vaihtoehtojen käyttöönotosta helppoa. Voiteluainevalinnallaan asiakkaamme voivat ottaa askeleen kohti vastuullisempaa tulevaisuutta ja samalla varmistaa ajoneuvojen ja työkoneiden suorituskyvyn, Pihlström sanoo.

*) Uusiutuvista perusöljyistä tuotetuissa tuotteissa uusiutuvaa alkuperää olevaa sisältöä on vähintään 60 % perusöljyjen osalta, ja lopputuotteen sisällöstä uusiutuvaa on lähes 50 %.

Lähde: Autotoday | Clas von Bell