Näillä Tesla Supercharger -asemilla voi nyt ladata muitakin sähköautoja | Kuljettaja.fi
Artikkelit | Uutiset
#Tesla#Sähköauton lataus

Näillä Tesla Supercharger -asemilla voi nyt ladata muitakin sähköautoja

17.6.2022 | Autotoday

Kuopion Tesla Supercherger. Kuva: Tesla

Teslan marraskuussa 2021 käynnistämä pilottiprojekti Supercharger-verkon avaamisesta muille sähköautoille kuin Teslalle laajenee nyt useammille maille ja asemille tukeakseen Teslan tavoitetta nopeuttaa maailman siirtymistä kestävään energiaan.

Tesla avaa tänään valikoidut Superchargerit Suomessa, Tanskassa, Saksassa, Sveitsissä ja Luxemburgissa. Tietyt asemat ovat jo avoinna muille sähköautojen omistajille Hollannissa, Ranskassa, Norjassa, Ruotsissa, Espanjassa, Isossa-Britanniassa, Belgiassa ja Itävallassa.

Suomessa pilottiprojektissa on mukana 34 Supercharger laturia viidellä asemalla pohjoisesta etelään. Kun valikoituja Superchargereita avataan useammissa maissa, Teslan verkosto tulee olemaan Euroopan laajin pikalatausverkosto (> 150 kW).

Pääsy laajaan, helppokäyttöiseen ja luotettavaan pikalatausverkkoon on ratkaisevan tärkeää laajamittaisen sähköautojen käyttöönoton kannalta. Sen jälkeen, kun Tesla avasi ensimmäiset Superchargerit vuonna 2012, yritys on sitoutunut laajentamaan verkostoaan nopeasti. Nykyään Teslalla on yli 35 000 Superchargeria maailmanlaajuisesti.

Tietyt asemat ovat nyt saatavilla joissakin maissa Tesla-sovelluksen kautta sähköauton kuljettajille, jotka eivät aja Teslaa. Teslan kuljettajat voivat jatkaa näiden asemien käyttöä kuten he ovat aina tehneet, ja jokainen pilotti-asema valitaan huolellisesti. Teslan tavoitteena on, kuten aina ennenkin, että asiakas kokee jokaisen latauskerran sujuvana ja nopeana.

Kuukausimaksulla tai ilman

Pilotti esittelee myös latausjäsenyysmallin. Asiakkaat voivat halutessaan maksaa sovelluksessa 12,99 euron kuukausittaisen jäsenmaksun saadakseen edullisemman kWh-hinnoittelun, saman kuin Teslan omistajat (0,32 € Suomessa).

Mikäli ei ole jäsen, voi silti käyttää Superchargereita, mutta korkeammalla kWh-hinnalla (0,46 € Suomessa). Hinnat vaihtelevat eri latausasemilla ja voi tarkastella lataushintoja Tesla-sovelluksella.

Muille sähköautoille avattavilla Superchargereilla on vapaata kapasiteettia. Aluksi muutama valittu pilottiasema aukeaa kapasiteetin, kokemuksen ja tulosten arvioimiseksi.

Teslan kuljettajat hyötyvät latauspisteen ja auton saumattomasta integraatiosta, optimoidusta reitin suunnittelusta ja akun esilämmityksestä. Teslan omistajilla on myös alhaisimmat lataushinnat kaikilla Supercharger-asemilla.

Näillä viidellä asemalla voi nyt ladata myös muita merkkejä kuin Teslaa

  • Pyhtää
  • Jalasjärvi
  • Kuopio
  • Rovaniemi
  • Karesuvanto

Lähde: Autotoday | Clas von Bell