MAN TGX Individual Lion S -mallin ohjaamo oli saksalaislehden vertailutestin ykkönen | Kuljettaja.fi
Artikkelit | Uutiset
#MAN#Raskas liikenne#MAN TGX Individual Lion S

MAN TGX Individual Lion S -mallin ohjaamo oli saksalaislehden vertailutestin ykkönen

4.10.2022 | Autotoday

Kuva: MAN.

MAN TGX Individual Lion S otti ykköspaikan Fernfahrer-ammattilehden uusimmassa vertailutestissä, todetaan MANin tiedotteessa.

Toimittajat arvioivat useita kriteereitä kuten säilytystilaa, istuimia, ohjauspyörää, turvallisuutta ja mukavuutta.

Päätöksessään toimittajat korostivat Münchenistä tulevan voittajan useita parannuksia – kuten avaraa keskiosaa tai monitoimista takaosan toimintoyksikköä. He vahvistivat MANin ohjaamon ”älykkääksi yhdistelmäksi perinteitä ja moderniutta” sekä ”erittäin viehättäväksi”.

Fernfahrer testasi neljä pitkän matkan ajoneuvoa ohjaamon mukavuuden ja kuljettajaystävällisyyden suhteen. He arvioivat isoimman pitkän matkan ohjaamon MAN:lta kuten myös kolme kilpailijaa: DAF, Mercedes ja Scania.

MAN lähetti huippumallin, MAN TGX-18.640 (640 hv) Individual Lion S, vertailuun mukaan.
Testitulokset julkaistiin Fernfahrer-lehden numerossa 10/2022: MAN otti ykköspaikan 460,5 pisteellä (maksimi 500 pistettä), joita annettiin useiden eri kriteereiden perusteella.

MAN TGX Individual Lion S oli kaikkein vakuuttavin tilavalla ja korkealla GX-ohjaamolla.

Tuomaristo ylisti uuden MAN-kuorma-autosukupolven viehätysvoimaa.

Testimallin huippuvarustelu oli erityisen miellyttävä: ”Ilo silmälle niin sisältä kuin ulkoa”.

Muun muassa helppoa sisään kulkua ja sisustuksen useita säilytysratkaisuja korostettiin. Ohjaamon keskitilaa ja korkeaa sisätilaa kehuttiin.

Takaseinän moduuli vakuutti noin 470 litran kapasiteetillaan sekä kiinteästi integroidulla mikroaaltouunilla ja kahvinkeittimellä. Testaajat kehuivat myös kahta 230 V -pistoketta.
Arviossaan testaajat korostivat myös yöpymisalueen käyttömoduulia, joka normaalien mukavuusapplikaatioiden lisäksi tarjoaa mahdollisuuden hallinnoida tietokoneen toimintoja sohvalta käsin.

Positiivista palautetta saivat myös oven alaosassa oleva erillinen neljän toimintokytkimen palkki sekä ohjauspyörä, joka voidaan nostaa täysin vaakasuoraan asentoon, silloin kun MAN TGX on pysäköity. Intuitiivinen digitaalisten sekä analogisten toimintojen käyttö sai myös kehuja.

Kokonaisarvioissa MAN TGX Individual Lion S on luokkansa paras isojen ohjaamojen luokassa.

Asiantuntijatestaajien loppupäätelmä: ”TGX:llä MAN osoittaa, että huolellisesti suunnitellulla ja älykkäällä yhdistelmällä perinteistä ja modernia voidaan luoda erittäin viehätysvoimainen ohjaamo”.

 

 

Lähde: Autotoday | Clas von Bell