MAN eTGM voitti ensimmäisen ”Green Track” -palkinnon Auto Bild -lehden lukijaäänestyksessä | Kuljettaja.fi
Artikkelit | Uutiset
#MAN#Raskas liikenne

MAN eTGM voitti ensimmäisen ”Green Track” -palkinnon Auto Bild -lehden lukijaäänestyksessä

3.9.2022 | Autotoday

Kuva: MAN

Auto Bild lanseerasi ”Green Track” -palkinnon ensimmäisen kerran tänä vuonna. Autolehden lukijoita pyydettiin äänestämään kuudessa kategoriassa ympäristöystävällisen liikkumisen konsepteista, projekteista ja palveluista. Tämän lisäksi lehden toimituksen asiantuntijoista koostuva tuomaristo myöntää myös palkinnon.

Yli 1 000 Auto Bild -lukijaa äänesti ympäristöystävällisimmistä ideoista ja ensimmäisistä ”Green Track” -palkinnon saajista.

”Viimeisen osuuden” -kuljetuskategoriassa voittajaksi valittiin MAN eTGM. MAN Truck & Busin täyssähköisen kuorma-auton avulla kaupunkikuljetuksia voidaan ajatella ja toteuttaa täysin uudella tavalla: tämä nopeuttaa logistiikkaa jopa 30 %.

Tiheään asutuilla alueilla ja ruuhka-aikoina tapahtuvia ns. ”viimeisen osuuden” -kuljetuksia voidaan helpottaa oleellisesti, kun niitä voidaan ajoittaa ilta- ja yöaikaan. Tämä vakuutti myös Auto Bild -lukijat!

Vuoden 2019 loppupuolelta alkaen pieni erä ensimmäisiä täyssähköisiä 26-tonnisia jakelukuorma-autoja on toimitettu eurooppalaisille kuljetusyrityksille, jotka ovat sittemmin todistaneet kykynsä jokapäiväisissä kuljetuksissa, niin Norjassa kuin Espanjassakin.

MAN integroi suoraan eTGM:n kanssa saadut kokemukset uuden täyssähköisen kuorma-auton kehitykseen, joka tulee markkinoille vuonna 2024.

Uraauurtavan täyssähköisen kuorma-auton erityinen tekninen yksityiskohta on sen tulevaisuudessa saatavilla oleva erityisen suuri megawatin latausteho: korkea latausteho ja lyhyt latausaika tekevät MANin täyssähköisestä kuorma-autosta sopivan pitkän matkan kuljetusliikenteeseen, tarjoten päivittäisen noin 600-800 kilometrin toimintamatkan, ja myöhemmin jopa 1 000 kilometrin toimintamatkan.

 

Lähde: Autotoday | Clas von Bell