Maailman suurimmassa sähköautotestissä laitettiin sähköautot järjestykseen toimintamatkan mukaan | Kuljettaja.fi
Artikkelit | Uutiset
#Sähköautoilu#Toimintamatka

Maailman suurimmassa sähköautotestissä laitettiin sähköautot järjestykseen toimintamatkan mukaan

9.2.2023 | Autotoday

Kuva: Tesla

Moottori-lehti ja Autoliitto ovat yhdessä Norjan autoliiton (NAF) kanssa tehneet maailman suurimman sähköautotestin.

Testissä oli mukana 29 automallia ja niillä ajettiin talviolosuhteissa täydellä akulla niin pitkälle kuin päästiin. Testin parasta antia on todellisen toimintamatkan lisäksi se, kuinka paljon talvikeli vähentää luvattua WLTP-toimintamatkaa.

Pisimmälle testissä pääsi Tesla Model S Standard, joka kulki 530 kilometriä. Toiseksi pisimmälle päästiin Tesla Model X Plaid -mallilla, 437 km. Kolmannelle sijalle tuli kiinalaismerkki Nio ET7 ja BMW i4 eDrive40, molemmilla päästiin 434 kiloometriä.

Lyhyimmän matkan pääsi Hongqi E-HS9 -mallilla, 303 km. Toiseksi huonoin oli MG Marvel R (308 km) ja kolmanneksi huonoin oli Volkswagen ID.Buzz (310 km).

Toinen merkittävä mittaustulos on luvatun WLTP-toimintamatkan ja todellisen kilometrimäärän erotus prosenteissa.

Tässä osiossa parhaiten pärjäsi Maxus Euniq6. Sen luvattu toimintamatka lyheni vain 10,45 %. Toiseksi paras oli Tesla Model S Standard (-16,40 %) ja kolmanneksi paras MG Marvel R (-16,76 %).

Heikoin auto tässä osiossa oli Hongqi E-HS9, jonka toimintamatka lyheni peräti 34,84 %. Toiseksi huonoin oli Toyota bZ4X (-34,00 %), ja kolmanneksi huonoin oli Škoda Enyaq Coupé RS (-33,73 %).

Tarkemmat tulokset on Moottori-lehden sivuilla.

Lähde: Autotoday | Clas von Bell

 

 

Luitko jo nämä uutiset?