Luottamus takseihin on romahtanut | Kuljettaja.fi
Artikkelit | Uutiset
#Taksi#Turvallisuus

Luottamus takseihin on romahtanut

2.2.2023 | Autotoday

Luottamus takseihin on romahtanut viidessä vuodessa, käy ilmi KAKS – Kunnallisalan kehittämissäätiön tutkimuksesta.

Kuva: Clas von Bell

Vuonna 2017 takseihin luotti reilut neljä viidestä (vähintään melko paljon 84 %), joulukuussa 2022 enää reilut kaksi viidestä (43 %). Epäluottamuksensa ilmaisi lähes joka toinen (48 %). Epäluottamus on myös tasaista kaikissa vastaajaryhmissä.

Enemmistö suomalaisista luottaa erittäin tai melko paljon siihen, että suurin osa julkisesta liikenteestä toimii hyvin maassamme.

Eniten luotetaan ulkomaan lentoliikenteeseen (79 % luottaa erittäin tai melko paljon). Lähes yhtä paljon luottamusta herättää myös kaukojunaliikenne maassamme (75 %). Sen jälkeen tulevat järjestyksessä metro-/raitiovaunuliikenne (64 %), paikallisjunaliikenne (64 %), linja-autot kaukoliikenteessä (63 %) ja paikallistasolla (56 %). Kotimaan lentoliikennekin saa nipin napin enemmistön (51 %) luottamuksen.

Mielipiteet ovat muuttuneet vuodesta 2017, jolloin näkemyksiä julkisen liikenteen palveluista selvitettiin edellisen kerran.

Näkemykset lento- ja linja-autoliikenteen sekä taksipalvelujen toimivuudesta ovat kielteistyneet. Usko paikallis- ja kaukojunaliikenteen toimivuuteen näyttäisi puolestaan hieman kohentuneen aiemmasta.

Koko tutkimusosion pääset lukemaan täältä.

Tutkimuksen toteutus. KAKS – Kunnallisalan kehittämissäätiön tutkimuksen toteutti Kantar Public. Tutkimusaineisto on koottu Gallup Kanavalla 2.-7.12.2022. Haastatteluja tehtiin yhteensä 1.029. Vastaajat edustavat maamme 18–79 vuotta täyttänyttä väestöä Ahvenanmaata lukuun ottamatta. Tutkimuksen tulosten virhemarginaali on koko aineiston tasolla suurimmillaan vajaat kolme prosenttiyksikköä suuntaansa.

Lähde: Autotoday | Clas von Bell

 

 

Luitko jo nämä?