Logistiikkayritysten Liitto SKALin liitännäisjäseneksi | Kuljettaja.fi
Artikkelit | Uutiset
#Raskas liikenne#SKAL#Logistiikkayritysten liitto

Logistiikkayritysten Liitto SKALin liitännäisjäseneksi

26.6.2022 | Autotoday

Kuva: SKAL

Logistiikkayritysten Liitto ry tuli osaksi Suomen Kuljetus ja Logistiikka SKAL ry:n organisaatiota, kun järjestöt allekirjoittivat SKALin liittokokouksen yhteydessä sopimuksen liiton liitännäisjäsenyydestä SKALissa. SKALin toinen liitännäisjäsen on Kuljetuskeskusten Liitto KKL.

SKALia ja Logistiikkayritysten Liittoa yhdistävät keskeiset edunvalvontateemat, liikenteen puolustaminen sekä halu vahvistaa suomalaista kuljetus- ja logistiikka-alaa. Taustalla on voimakkaasti muuttuva liiketoimintaympäristö, joka vaatii sekä vaikuttamistyöhön että jäsenpalveluun uudenlaista otetta.

– Uskon, että pystymme yhteistyön myötä vahvistamaan vaikuttamistyötä yhä haastavammassa toimintaympäristössä, josta hyötyy koko kuljetus- ja logistiikka-ala, sanoo SKALin puheenjohtaja Jani Ylälehto.

– Halusimme uudistaa strategiaamme ja tutkimme, mikä olisi isoille logistiikka- ja kuljetusyrityksille paras tapa järjestäytyä. Näimme, että yhdistymällä SKALin kanssa saamme vaikuttavimman ratkaisun koko toimialan kannalta, sanoo Logistiikkayritysten Liiton puheenjohtaja Petri Angervuori.

SKAL ja Logistiikkayritysten Liitto ovat jo aiemmin tehneet yhteistyötä etenkin vaikuttamistyössä. SKAL oli vuonna 2012 perustamassa Brysseliin nyttemmin FinMobility ry:nä tunnettua EU-edunvalvontatoimistoa, johon Logistiikkayritysten Liitto on liittynyt mukaan, monen liikenteen ja infra-alan järjestön tavoin.

Kansainvälisyyden ohella SKALin vahvuuksia ovat muun muassa valtakunnallinen asiantuntijaverkosto, aktiivinen paikallinen ja alueellinen yhdistystoiminta sekä vahva viestintä.

Osana liitännäisjäsenyyttä Logistiikkayritysten Liiton toimitusjohtaja Pekka Aaltonen osallistuu SKALin johtoryhmätyöskentelyyn ja toimii oman työn ohessa myös SKALin logistiikkajohtajana syksystä alkaen.

Logistiikkayritysten Liitto oli SKALin erikoisjärjestö 2000-luvun alussa.

Logistiikkayritysten Liito ry:n uuden mission mukaan liiton jäsenet ovat suuria logistiikkayrityksiä, jotka yhteistyössä kehittävät logistiikan toimintaedellytyksiä siten, että alan ja elinkeinoelämän kilpailukyky paranee muuttuvassa toimintaympäristössä.

www.logistiikkayritykset.fi  

Lähde: Autotoday | Clas von Bell