Lausuntopyyntö kuorma- ja linja-auton kuljettajien perustason ammattipätevyyskokeesta | Kuljettaja.fi
Artikkelit | Tiedotteet
#Ammattipätevyys#Lainsäädäntö

Lausuntopyyntö kuorma- ja linja-auton kuljettajien perustason ammattipätevyyskokeesta

20.5.2023 | Traficom - Tiedote

Liikenne- ja viestintävirasto Traficom pyytää lausuntoja kuorma- ja linja-auton kuljettajien perustason ammattipätevyyskokeesta.

Kuvituskuva. Kuva: Eerik Ahola

Liikenteen palveluista annetun lakiin lisättiin 01.01.2020 mahdollisuus saavuttaa kuorma- tai linja-auton kuljettajan ammattipätevyys myös suorittamalla perustason koe eli ns. koemalli. Aiemmin perustason ammattipätevyyden on voinut saavuttaa ainoastaan käymällä perustason ammattipätevyyskoulutus ja siihen liittyvät teoriakoe. Kuorma- ja linja-auton kuljettajien ammattipätevyydestä annettu valtioneuvoston asetuksen muutokset ammattipätevyyden perustason kokeen suorittamisesta tuli voimaan 16.11.2020.

Määräyksen sisällössä tarkennetaan kokeen suorittamista mm. koetilasta, kokeessa ohjeistamisesta, kokeen valvonnasta, kokeen keskeytymisestä, kokeen keskeyttämisestä, kokeen järjestäjän vastuusta turvallisen kokeen järjestämisestä, kokeen arvioinnista, simulaattorilla tai erityisellä testialueella annettavasta kokeen osasta, kokeessa käytettävästä koemateriaalista kokeen sisällön luovuttamisesta ja vilpillisestä menettelystä kokeessa.

Määräys koskee ainoastaan Liikenne- ja viestintäviraston toimivaltaan kuuluvia kokeen järjestäjiä. Määräys ei koske opetus- ja kulttuuriministeriön eikä Puolustusvoimien pääesikunnan hyväksymiä kokeen järjestäjiä.

Lausunnot pyydetään antamaan osoitteessa lausuntopalvelu.fi viimeistään 11.07.2023.


Lausuntopyyntö: Kuorma- ja linja-auton kuljettajien perustason ammattipätevyyskoemääräys (Ulkoinen linkki)

 
 
Lisätiedot:

Marjo Immonen, erityisasiantuntija, p. 029 534 5588, marjo.immonen@traficom.fi, @Immonmar

Jussi-Pekka Laine, asiantuntija, p. 029 534 5012, jussi-pekka.laine@traficom.fi

Lähde: Traficom-tiedote

 

 

Sinua voisi kiinnostaa myös nämä viranomaistiedotteet