Länsi-Suomen taksivalvonnassa melkein joka toisessa huomautettavaa | Kuljettaja.fi
Artikkelit | Uutiset
#Taksivalvonta#Traficom#Verohallinto

Länsi-Suomen taksivalvonnassa melkein joka toisessa huomautettavaa

1.11.2022 | Autotoday

Kuva: Clas von Bell

Lounais-Suomen poliisilaitoksen, Liikenne- ja viestintävirasto Traficomin ja Verohallinnon yhteisessä taksiliikenteen valvontaiskussa havaittiin lukuisia puutteita.

Turussa, Porissa ja Raumalla perjantaina samanaikaisesti toteutetussa valvontaiskussa tarkastettiin yhteensä 87 taksia, joista 40:ssä eli lähes joka toisessa oli huomautettavaa.

Poliisi kirjoitti valvonnan aikana yhteensä 14 liikennevirhemaksua. Pääasiassa niitä kirjattiin siksi, että kuljettajan nimi ei ollut asiakkaan nähtävillä. Lisäksi asiasta annettiin yli 20 suullista huomautusta.

Katso tästä muita taksivalvontajuttuja.

Liikennelupa tai selvitys ilmoituksenvaraisesta taksiliikenteen harjoittamisesta puuttui viidestä taksista, mistä seuraamuksena on aina liikennevirhemaksu.

Perjantai-iltana toteutettu seitsemän tunnin mittainen valvontaisku osoitti, että asiat ovat pääosin kunnossa, mutta pieniä puutteita on paljon. Liikenneturvallisuutta vaarantavia seikkoja ei havaittu: ajoneuvo-kalusto oli hyväkuntoista ja liikennekelpoista.

Taksinkuljettajien ajolupa ja voimassa oleva taksiliikennelupa löytyivät kaikilta tarkastetuilta kuljettajilta.

– Valvonnalle on selkeä tarve. Luvanvaraisessa ammattiliikenteessä asioiden pitäisi olla kaikilta osin kunnossa, muistuttaa ylikonstaapeli Harri Rouhiainen Lounais-Suomen poliisista.

 

 

Lähde: Autotoday | Clas von Bell