Kuorma-auton kuljettajien ammattipätevyys vanhenee suurella osalla kuljettajista | Kuljettaja.fi
Artikkelit | Uutiset
#Raskas liikenne#Ammattipätevyys

Kuorma-auton kuljettajien ammattipätevyys vanhenee suurella osalla kuljettajista

8.5.2024 | Eerik Ahola

Valtaosalla kuorma-autonkuljettajista ammattipätevyyden voimassaolo päättyy 10.9.2024. Ammattipätevyyden uudistaminen edellyttää, että vaadittava jatkokoulutus on suoritettu.

Kuva: Arktiset Rekat

Kuorma-autonkuljettajien ammattipätevyys

Kuorma-autonkuljettajilta vaaditaan muutamia poikkeuksia lukuunottamatta voimassa oleva ammattipätevyys. Pätevyys on voimassa viisi vuotta kerrallaan. Pitääkseen ammattipätevyyden voimassa on kuljettajien suoritettava jatkokoulutus viiden vuoden aikana. Jatkokoulutus pitää sisällään 35 tuntia, joka jaetaan yleisesti viidelle päivälle seitsemän tunnin jaksoihin.

Ammattipätevyysvaatimus tuli voimaan kaikille tavaraliikenteen kuljettajille syyskuussa vuonna 2009. Tästä ajankohdasta alkoivat pyörimään viiden vuoden jaksot, joiden aikana kuljettajien on täytynyt ylläpitää ammattipätevyyttä osallistumalla jatkokoulutuksiin.

Pätevyyksien määräpäivä lähestyy

Kuorma-auton kuljettajilla, joiden ajo-oikeus on alkanut ennen 10.9.2009, on suoritettava viiden päivän jatkokoulutus 10.9.2024 mennessä. Koulutusta ei tarvitse jakaa viidelle vuodelle (1 pv / vuosi), mutta se olisi järkevämpi tapa kuin jättää kaikki jaksot viimeiselle vuodelle tai jopa aivan viimeisille viikoille.


Ammattipätevyyskortin tai ajokorttimerkinnän hakeminen

Ammattipätevyyskorttia tai ajokortissa olevaa ammattipätevyysmerkintää voi hakea jo puolta vuotta ennen olemassa olevan pätevyyden vanhentumista.

Näin ollen kuljettajat, joiden pätevyys vanhenee syyskuussa 2024, ovat voineet hakea voimassaolon jatkamista maaliskuusta 2024 lähtien, mikäli he ovat suorittaneet vaaditut koulutukset. Tällöin ammattipätevyyden voimassaolo jatkuu syksyyn 2029 saakka.

Kuljettaja voi tarkistaa ja tulostaa omat ammattipätevyystietonsa Traficomin digitaalisista palveluista.

Jatka pätevyyttäsi helposti ja joustavasti

Kuljettaja.fi tarjoaa kuljettajille ammattipätevyyden jatkokoulutuksiin todella joustavan ja edullisen tavan, itsenäisen opiskelun netissä. Tutustu käytännönläheisiin ja mielenkiintoisiin koulutuksiin klikkaamalla tästä.

 

Vältä kiire ja stressi, sitä piisaa muutenkin.

Ota kesä rennosti ja suorita koulutukset jo nyt. Syksy tulee pian ja sitä ennen on vielä lomakausi. Voit siirtyä ilmoittautumaan klikkaamalla alla olevia kuvia.