Kuljetus 2023 -messut keräsi yli 13 000 kävijää | Kuljettaja.fi
Artikkelit | Uutiset
#Kuljetusmessut

Kuljetus 2023 -messut keräsi yli 13 000 kävijää

29.5.2023 | Eerik Ahola

Suomen suurin kuljetusalan ammattitapahtuma Kuljetus 2023 -messut järjestettiin monen vuoden tauon jälkeen Jyväskylässä 25. - 27.5.2023. Messuille pääsyä oli odotettu, sillä ne keräsivät kolmen päivän aikana jopa yli 13 000 kävijää.

Kuva: Eerik Ahola

Kuljetus- ja logistiikka-alan suurtapahtuma Jyväskylässä

Neljän vuoden tauon jälkeen järjestetyt Kuljetusmessut järjestettiin jo neljättä kertaa messu- ja tapahtumakeskus Paviljongissa, Jyväskylässä. Messut keräsivät yli 200 näytteilleasettajaa esittelemään kuljetusalan kuumimpia uutuuksia, tulevaisuuden suuntaviivoja ja parhaita ratkaisuja.

Mukana olivat kaikki alan merkittävimmät toimijat – kuljetuskalustoa ja päällirakenteita esittelevät yritykset sekä paljon komponentteja, renkaita, tarvikkeita, lisävarusteita ja alan palveluita edustavia yrityksiä. Raskasta kalustoa olivat edustamassa muun muassa Volvo, Scania, Mercedes-Benz ja Sisu. Kevyitä hyötyajoneuvoja esittelivät puolestaan muun muassa Citroën, Ford, Maxus ja Opel.

Kuljettaja.fi oli myös mukana messuilla. Osastollamme riitti kävijöitä; vanhoja, uusia ja tulevia asiakkaita.

Kohti hiilivapaita kuljetuksia

Kuljetusmessuilla puhutti alan sähköistyminen ja vihreä siirtymä, mikä näkyi niin ohjelmassa kuin messuosastoillakin. Avajaispäivänä näistä teemoista kuultiin useita puheenvuoroja. Uudet teknologiat ja käyttövoimamurros olivat useilla osastoilla myös vahvasti esillä. 

- Siinä missä ennen korona-aikaa sähköistymisen esiinmarssi oli vasta lupaus tulevasta, oli hyötyautojen sähköistyminen nyt konkreettisesti nähtävissä, koettavissa ja ajettavissa, kertoo Autotuojat ja -teollisuus ry:n toimitusjohtaja Tero Kallio.

”Tällaisten näyttelyiden merkitys korostuu, kun viime vuosien aikana kohtaamisia on tapahtunut paljon vähemmän kuin aiemmin.”

Tyytyväisyys paistoi messuvierailijoista

- Olemme erittäin tyytyväisiä messuihin. Messut onnistuivat hyvin ja näytteilleasettajilta on tullut kiitosta. Kävijämäärä osoittaa, että kuljetusalan ammattitapahtumalle on selvästi kysyntää, kertoo tapahtumasta vastaava myyntipäällikkö Hannu Mennala.

- Kuljetusnäyttely ja Jyväskylä sen järjestämispaikkana osoittivat jälleen vahvuutensa. Kiinnostus tapahtumaa kohtaan oli erittäin suurta niin näytteilleasettajien kuin messuvieraiden osalta, Tero Kallio jatkaa.

- Pitkän tauon jälkeen järjestetyt messut olivat erittäin hyvät. Tällaisten näyttelyiden merkitys korostuu, kun viime vuosien aikana kohtaamisia on tapahtunut paljon vähemmän kuin aiemmin. Kuljetusmessut on todella tärkeä tapahtuma alalle, sanoo puheenjohtaja Aki Sirén Teknologiateollisuuden Perävaunut ja Päällirakenteet -toimialaryhmästä.

Seuraavan kerran kuljetusmessut järjestetään vuonna 2025.

 

Selaa tästä kuvia messuista

 

Pähkinänkuoressa

  • Kuljetus 2023 -messut keräsi yli 13 000 kävijää.
  • Tapahtumapaikkana toimi messu- ja tapahtumakeskus Paviljonki, Jyväskylässä.
  • Näytteilleasettajia tapahtumassa oli yli 200.
  • Vierailijat ja näytteilleasettajat olivat hyvin tyytyväisiä tapahtumaan.
  • Seuraavat kuljetusmessut järjestetään vuonna 2025.

Sinua voisi kiinnostaa myös nämä jutut