Kuljettaja.fi – kuljetusalan toimijoiden oma media on avattu
Artikkelit | Uutiset
#Kuljettaja#Kuljetusala#Media

Kuljettaja.fi – kuljetusalan toimijoiden oma media on avattu

13.5.2022 | Erkki Heiskanen

Kuljettaja.fi on kuljetuksiin ja tieliikenteeseen erikoistunut digitaalinen media. Sivusto avattiin 12.5.2022. Kuljettaja.fi -mediaa julkaisee Suomen Kuljetusturva Oy. Sivustoa tuotetaan oman toimitustiimin, yhteistyökumppaneiden sekä vieraskirjoittajien avulla.

 

Kuljetusalaa koskevaa tietoa on tarjolla enemmän kuin runsaasti. Sitä tulee monesta lähteestä, useimmiten asianomaisen tahon tavoitteiden mukaisesti värittyneenä. Kentällä kulkiessaan tieto muuttuu edelleen; se kuullaan puutteellisesti, ymmärretään tai muistetaan väärin, kerrotaan väritettynä versiona ja totta kai - vääristellään tahallisestikin. Tällainen nykyään disinformaatioksi nimitetty ilmiö on alalla tuttu. Ns. vanhan tien aikaan sitä nimitettiin hevosmiesten tietotoimiston tai poikakodin pyöreän pöydän uutisiksi riippuen siitä, oliko puhe kotimaan vai ulkomaan liikenteen asioista. Nykyään nämä vanhat tietotoimistot ovat lyöttäytyneet yhteen nimen ”some” alle.

Oikealle luotettavalle tiedolle on tilausta. Kuljetusalalle tärkeää ja mielenkiintoa herättävää tietoa ovat esimerkiksi lainsäädännön muutokset. Ne ovat säädöstekstejä, jotka monine viittauksineen EU-lainsäädäntöön ja eri standardeihin ovat kansalaisille vaikeaselkoisia ja osin jopa mahdottomia ymmärtää. Lainsäädännön muutoksista tiedottaminen on vain yksi esimerkki tiedon jakamisen haasteista. Myös kaikkeen muuhunkin alaa koskettavaan tietoon pätee sama vaatimus, ennen jakamista se on pureksittava helposti sisäistettävään muotoon. Kuljettaja.fi pyrkii vastaamaan tähän haasteeseen. 

Kuljettaja.fi -median tavoitteena on oikeaa ja helposti ymmärrettävää tietoa jakamalla ja disinformaatiota torjumalla lisätä kuljetusalan arvostusta ja ylläpitää kuljettajien tervettä ammattiylpeyttä. Pyrimme kokoamaan yhteen kuljettajat ja muut kuljetusalalla toimivat sekä siitä kiinnostuneet ihmiset. Tervetuloa mukaan alan omaan mediaan!

Haluatko mukaan tekemään Kuljettaja.fi -mediaa? 

Mikäli olet kiinnostunut tuottamaan sisältöä tai mainostamaan sivustolla, ota meihin rohkeasti yhteyttä (ks. Ota yhteyttä).