Kirsi Karlamaa Liikenne- ja viestintäviraston teknologia- ja strategiajohtajaksi | Kuljettaja.fi
Artikkelit | Tiedotteet
#Traficom#Nimitys

Kirsi Karlamaa Liikenne- ja viestintäviraston teknologia- ja strategiajohtajaksi

23.1.2024 | Traficom - Tiedote

Kuva: Dreamstime

Traficom - tiedote 23.01.2024 10.36 
Tiedote

Liikenne- ja viestintävirastossa varaudumme tulevaisuuteen, muuttuvaan toimintaympäristöön ja odottamattomiin tapahtumiin. Haemme konkretiaa ja vaihtoehtoisia malleja sekä näkemyksiä esimerkiksi siihen, mitä murrosteknologiat kuten tekoäly, kvanttiteknologia ja 6G tarkoittavat liikenteen ja viestinnän sektoreilla. Tarvitsemme tietopohjaa liikenteen ja viestinnän strategiseen tilannekuvaan sekä tulevaisuutta koskevien päätöksien tueksi. Tässä ennakointi- ja analyysityö ovat tärkeässä roolissa. 

Teknologia- ja strategiajohtajan tehtävänä on myös osallistua aktiivisesti yhteiskunnalliseen keskusteluun mediassa ja sidosryhmien suuntaan.

"Monet päätökset vaikuttavat vuosikymmeniä eteenpäin, joten toimintaympäristön muutostrendien tunnistaminen ja skenaarioiden pohtiminen on tärkeä osa meidän kaikkien työtä", toteaa Kirsi Karlamaa

DI Kirsi Karlamaa siirtyy teknologia -ja strategiajohtajaksi Traficomin pääjohtajan tehtävästä. Karlamaa on rakentanut digitaalista yhteiskuntaa liikenne- ja viestintäministeriön hallinnonalalla jo yli kahdenkymmenen vuoden ajan. Hänen osaamisensa kattaa muun muassa viestintäverkko- ja avaruusteknologian, kyberturvallisuuden ja liikenteen strategisen kehityksen. Kaikki nämä ovat kriittisiä ihmisten, datan ja tavaran liikkumisen sujuville, turvallisille ja kestäville ratkaisuille.  Aiemmin Karlamaa on työskennellyt Traficomin ja Viestintäviraston pääjohtajana sekä Kyberturvallisuuskeskuksen johtajana.

Puhuja- ja haastattelupyynnöt:
Traficomin mediapalvelu p. 029 534 5648

Liikenne- ja viestintävirasto Traficom edistää liikennejärjestelmän toimivuutta ja turvallisuutta sekä huolehtii siitä, että Suomessa on käytettävissä toimivat, turvalliset ja kohtuuhintaiset viestintäyhteydet ja -palvelut. Virasto on myös palveleva liikenteen ja viestinnän lupa-, rekisteri- ja valvontaviranomainen. Traficom vauhdittaa digiyhteiskunnan kehittymistä ja tukee kestävää kehitystä. Traficomissa työskentelee yli 900 asiantuntijaa 15 paikkakunnalla.

Lähde: Traficom-tiedote

 

 

Sinua saattaisi kiinnostaa