Artikkelit | Uutiset
#SUV#Sähköautoilu#Hongqi

Kiinalainen iso luksusluokan SUV tulee Suomen markkinoille

18.11.2023 | Autotoday

Kuva: Hedin

Hedin Automotiven täyssähköautomerkkien valikoima laajenee entuudestaan, kun yhtiö aloittaa kiinalaisten Hongqi-luksusautojen myynnin Suomessa.

Hongqi on FAW-autonvalmistajan merkki ja se on valmistanut eksklusiivisia premium-luokan autoja jo vuodesta 1958.

Kuva: Hedin

 

Suomessa myytävä malli on Hongqi E-HS9, jota valmistetaan sekä 7-paikkaisena Premium-mallina että 6-paikkaisena Exclusive-mallina.

Autojen myynti toteutetaan Suomessa samalla kaavalla kuin suomalaisten suosion saavuttaneiden MG-täyssähköautojen: Hongqi-autot myydään ruotsalaisen sisaryrityksen Hedin Premium Car AB:n varastosta ja Ruotsissa ensirekisteröidyt autot tuodaan Suomeen ajamattomina. Hedin Premium Car AB on Hongqin virallinen maahantuoja ja jakelija.

Hongqi-luksusautoihin kuuluu ylellinen varustelutaso vakiona.

– Laatu ja viimeistely näkyy ja tuntuu kaikissa materiaaleissa. Nahkapenkit ovat sähköisesti säädettävissä ja niissä on sisäänrakennettu lämmitys ja jäähdytys. Etupenkeistä löytyy lisäksi säädettävä hierontatoiminto. Perusvarusteluun kuuluu kaksi isoa, integroitua näyttöä, joista muun muassa ajotietokone, multimediajärjestelmä, ilmastointi ja navigointi ovat säädettävissä. Lisäksi Hongqi-applikaatio tarjoaa monipuolisen ja kattavan etähallinnan moneen toimintoon, sanoo Hongqi-autojen projektijohtaja Jon Höckerstedt.

Kuva: Hedin

Myös turvallisuusasiat on huomioitu ja varustelutasoon kuuluvat muun muassa 12 pysäköintitutkaa, neljä kameraa eri puolilla autoa, kuolleenkulman varoitin sekä automaattinen hätäjarru.

Suomessa myytävät autot ovat 7-paikkainen Hongqi E-HS9 Premium ja 6-paikkainen Hongqi E-HS9 Exclusive. Molemmissa on 99 KWh:n (netto 90 kWh) kokoinen akku, joka tarjoaa jopa 465 km toimintaetäisyyden. Autot ovat saatavilla valkoisena, harmaana ja mustana, joko yksi- tai kaksivärisenä. Hongqin merkkihuolto on keskitetty Helsinkiin Hedin Automotiven Herttoniemen toimipisteeseen.

Hinnat ja saatavuus

E-HS9 Premium (7-paikkainen malli): 74 900 €

E-HS9 Exclusive (6-paikkainen malli): 84 900 €

Nopea toimitus Hedin Premium Car AB:n varastotilanteen mukaan.

Hongqi on FAW-autonvalmistajan merkki ja se on valmistanut eksklusiivisia luksusluokan autoja jo vuodesta 1958. Hongqin tavoitteena on kehittyä Kiinan johtavaksi premium-autojen valmistajaksi ja merkki laajenee nyt voimakkaasti Euroopassa useille uusille markkinoille. Yhtiö kuuluu Kiinan kolmen suurimman autoteollisuuskonsernin joukkoon.

www.hedinautomotive.fi/hongqi 

Lähde: Autotoday | Clas von Bell

 

 

Sinua saattaisi kiinnostaa