Artikkelit | Uutiset
#Raskas liikenne#Kempower

Kempower toimittaa latausratkaisuja Euroopan ensimmäiseen laajamittaiseen raskaiden hyötyajoneuvojen latausverkkoon

30.10.2023 | Autotoday

Kempower on allekirjoittanut sopimuksen DC-latausratkaisujen toimittamisesta raskaiden hyötyajoneuvojen lataukseen Milence-yhtiölle, joka on Traton Groupin, Volvo Groupin ja Daimler Truck AG:n muodostama yhteisyritys.

Kuva: Kempower

Milencen tavoitteena on rakentaa Euroopan suurin raskaiden hyötyajoneuvojen latausverkosto, johon kuuluu vähintään 1 700 julkista suuriteholatauspistettä eri puolilla Eurooppaa.

Tämän sopimuksen myötä Kempowerista tulee yksi niistä latausteknologian toimittajista, jotka auttavat Milencea kehittämään sähkörekkojen pikalatausasemia eri puolille Euroopaa. Kempower aloittaa toimitukset Kempower Satellite CCS -latausjärjestelmillään, jossa on 400 kW:n teho.

”...varikoilla sijaitsevat laturit eivät riitä rekoille, joita on ladattava myös tien päällä.”

– Raskaiden hyötyajoneuvojen sähköistäminen on tärkeässä roolissa, kun kehitämme päästötöntä liikennettä Euroopassa. Koko mantereen kattavan latausverkoston luominen on ratkaisevan tärkeää, sillä vain esimerkiksi varikoilla sijaitsevat laturit eivät riitä rekoille, joita on ladattava myös tien päällä. Milence on avainasemassa edistämässä raskaiden hyötyajoneuvojen sähköistämistä koko Euroopassa, sanoo Kempowerin toimitusjohtaja Tomi Ristimäki.

MilenceHeinäkuussa 2022 Daimler Truckin, Traton Groupin ja Volvo Groupin yhteisyrityksenä perustettu Milence on omistautunut tekemään tieliikenteen tulevaisuudesta fossiilivapaata. Tavoitteena on tukea ja nopeuttaa siirtymistä päästöttömiin raskaisiin hyötyajoneuvoihin Euroopassa rakentamalla vähintään 1700 julkista suurteholatauspistettä Eurooppaan vuoteen 2027 mennessä. 500 miljoonan euron alkurahoituksella ja itsenäisenä, riippumattomana yrityksenä toimiva Milence tarjoaa kestävää energiaa sähkörekoille ja sähkölinja-autoille merkistä riippumatta. www.milence.com.

Lähde: Autotoday | Clas von Bell

 

 

Sinua saattaisi kiinnostaa