Kaukokiito investoi kahdeksaan täyssähköiseen kuorma-autoon | Kuljettaja.fi
Artikkelit | Uutiset
#Raskas liikenne#Sähkökuorma-auto#Kaukokiito

Kaukokiito investoi kahdeksaan täyssähköiseen kuorma-autoon

9.6.2023 | Autotoday

Kuva: Janne Silander, Kaukokiito

Suomen suurin yksityinen logistiikkaketju Kaukokiito jatkaa investointejaan kasvavaan sähköautokantaan. Se on askel kohti vastuullisuustavoitetta kuljettaa lähetykset tulevaisuudessa hiilineutraalisti.

Kaukokiidon kunnianhimoinen tavoite on kuljettaa toimitukset hiilineutraalisti vuoteen 2030 mennessä, viisi vuotta ennen Suomen kansallista tavoitetta.

Yritys kulkee tätä kohti askel kerrallaan ja konkreettisin teoin – tähän mennessä on mm. panostettu kaluston parempaan hyötysuhteeseen ja taloudelliseen ajotapaan sekä siirrytty digitaaliseen toimitusketjuun ensimmäisenä Suomessa toimivana rahdinkuljettajana vuoden 2020 alussa.

Maaliskuussa 2023 lanseerattu Kaukokiito BIO -palvelu mahdollistaa lähetysten toimituksen uusiutuvalla dieselillä, joka vähentää jopa 90 % kuljetusten hiilijalanjälkeä. Lisäksi yritys käyttää uusiutuvia energiamuotoja toimipaikoissaan.

Viimeisimpänä matkaa kohti hiilineutraaliutta vauhdittaa investointi kahdeksaan uuteen täyssähköiseen kuorma-autoon.

Investointi on suurusluokaltaan merkittävä: vertailun vuoksi vuonna 2022 koko Suomessa rekisteröitiin 15 sähkökuorma-autoa (lähde Traficom).

Päästötöntä liikennöintiä

Sähkökuorma-auto on ympäristöystävällisin valinta, kun huomioidaan ajoneuvon koko elinkaari. Kalustolla liikennöinti ei aiheuta lainkaan päästöjä – autot ladataan latauspisteissä, jotka käyttävät energiana uusiutuvaa sähköä, kuten tuuli- ja aurinkovoimaa.

Lisäksi niiden melukuorma on pieni, ja siksi ne soveltuvat hyvin kaupunkikeskusta-ajoon.

– Toimimme alalla, joka tuottaa päästöjä, ja otamme vastuullisuustyön tosissamme. Vaihtoehtoiset käyttövoimat ovat osa vastuullisuusmatkaamme; haluamme kasvattaa jo olemassa olevaa sähköautokantaamme ja kerryttää ennakkoluulottomasti lisää käyttökokemuksia teknologiasta, kertoo Kaukokiidon toimitusjohtaja Petri Angervuori.

Ensimmäiset uudet sähkökuorma-autot aloittavat liikennöinnin Tampereella, Oulussa, Turussa ja Mikkelissä kesän aikana.

Loput saapuvat maahan arvioidun aikataulun mukaisesti loppuvuoden aikana ja aloittavat ajot pääkaupunkiseudun, Porin ja Hämeenlinnan alueilla.
Investoinnin myötä valtakunnallisessa Kaukokiito-liikenteessä ajaa kaikkiaan 18 sähköajoneuvoa, joista 11 kuorma- ja 7 pakettiautoja. Lisäksi biokaasulla ajavia autoja on 11.

Lähde: Autotoday | Clas von Bell

Sinua voisi kiinnostaa myös nämä jutut