Jo toinen susi löydettiin kuolleena maantiellä | Kuljettaja.fi
Artikkelit | Uutiset
#Susikolari#Riistakolari#Riista

Jo toinen susi löydettiin kuolleena maantiellä

1.3.2023 | Autotoday

Kuva: Clas von Bell

Suden epäillään kuolleen törmäyksessä ajoneuvon kanssa viime perjantaina Vieremällä Ouluntiellä hieman ennen kello 20.30.

Ohikulkija löysi naarassuden tieltä kuolleena noin neljä kilometriä Lapinsalon risteyksestä Pyhännän suuntaan. Onnettomuuspaikalla oli jonkin verran myös autosta irronneita kappeleita.

Poliisi nouti eläimen ja toimittaa sen edelleen Ruokaviraston tutkimuslaitokselle tutkittavaksi. Suden kuollessa liikenneonnettomuudessa sovelletaan metsästyslain 83 c pykälää, jonka mukaan kuolleena löydetty susi on toimitettava riistantutkimusta tekevälle tutkimuslaitokselle.

Tutkimuslaitoksessa tutkitaan eläimen kuolinsyy sekä muun muassa mahdolliset sairaudet ja muu yleiskunto.

Vieremällä tapahtunut onnettomuus oli jo toinen suteen kohdistunut eläinonnettomuus Itä-Suomen poliisin alueella reilun vuorokauden sisällä.

23.2.2023 susi löytyi Pielaveden Lahnakankaantieltä kuolleena. Siinäkin tilanteessa on aiheellista olettaa, että eläin kuoli törmäyksessä ajoneuvon kanssa.

Syitä eläinonnettomuuksiin on vaikea arvioida. Yksi syy on todennäköisesti se, että Pohjois-Savossa on runsaasti lunta ja sen vuoksi sudet käyttävät liikkumiseen mahdollisuuksien mukaan tiestöjä vähentääkseen omaa energiakulutusta ja näin alistuvat eläinonnettomuuksille.

Lähde: Autotoday | Clas von Bell