Huono alku - Vanhan tien aikaan | Kuljettaja.fi
Artikkelit | Blogi
#Ulkomaanliikenne

Huono alku - Vanhan tien aikaan

8.2.2024 | Jarkko Nisula

Olin keräillyt Fintra b.v.:n kuormaa Hollannissa pari päivää. Perjantai-iltana pakattiin terminaalilla Waalvijkissa vielä kappaletavaraa kyytiin. Kärryn perään jätettiin kuitenkin vielä hiukan tilaa.

Kuva: Jouko Kaukovaara

Sitten mentiin Valkin (Fintran omistaja Mels Van der Valk) kanssa juomaan lähtökahvit ja sain vielä yhden lastausosoitteen lauantaiaamuksi Osnabrückiin. Sieltä oli määrä lastata makkaroita.

”Tämähän on ihan ihminen”

Sain kuorman paperit käteen jo lastatuista tavaroista ja samalla pyynnön yrittää hillitä itseni seuraavana aamuna lastauspaikalla, vaikka mikä olisi. Kysyin tietysti, että mistä moiset ohjeet johtuivat? Valkki kertoi, että kyseessä oli uusi asiakas, jonka luona oli käyty ensimmäisen kerran lastaamassa edellisenä lauantaina.

Kuljettajalta oli palanut syystä tai toisesta käämi ja hän oli kuulemma huutanut niin kovaa kuin ääntä lähti ne kaksi sanaa saksaa, jotka osasi. Valkki oli vähän huolissaan siitä, että asiakassuhde saattaisi päättyä ennen kuin se oli kunnolla edes alkanut.

Sanoin, että asia selvä, mutta kerro nyt kuitenkin, että kollega oli huutanut. Mels katseli minua hetken ja sanoi: hän huusi ”HEIL HITLER!”.

Olin puolen yön aikaan lastauspaikan pihalla ja laitoin saman tien pään tyynyyn. Ei kuitenkaan mennyt kymmentä minuuttia, kun oveen kolkutettiin. Nousin ylös ja avasin oven. Ulkona seisoi naapuritalossa asuva, keppiinsä nojaava vanha mies, joka vaati minua sammuttamaan kylmäkoneen, koska se kuulemma häiritsi hänen yöuniaan. Koska ilma ja kyydissä olevat elintarvikkeet olivat sellaisia, että saatoin hänen vaatimukseensa suostua, niin kävin ilman sen kummempaa protestointia sammuttamassa koneen.

Aamulla, kun taukoni oli täynnä, lähdin katsomaan löytyisikö tehtaalta joku töistä lauantaiaamuna ja Suomeen matkalla olevia makkaroita. Vastassa oli kaksi hiukan ynseän näköistä kaveria. Pistettiin tavarat kyytiin ja kuulin jossain välissä toisen miehistä tokaisevan ”Tämähän on ihan ihminen”.

Sovussa siis erottiin ja sain vielä herroilta käsivarren mittaisen ja paksuisen maksamakkarapötkön evääksi. Hitleristä ei puhuttu mitään.

Kaikki muut jo ilmestyneet Vanhan tien aikaan -blogit

Blogi
#Ulkomaanliikenne

Vanhan tien aikaan

12.5.2022 | Jarkko Nisula

Blogi
#Ulkomaanliikenne

Pari kaljaa - Vanhan tien aikaan

25.1.2024 | Jarkko Nisula

Blogi
#Ulkomaanliikenne

Ylikuormaa - Vanhan tien aikaan

9.11.2023 | Jarkko Nisula

Blogi
#Ulkomaanliikenne

Hajuherne - Vanhan tien aikaan

15.6.2023 | Jarkko Nisula

Blogi
#Ulkomaanliikenne

Rokkaamassa - Vanhan tien aikaan

24.3.2023 | Jarkko Nisula

Blogi
#Ulkomaanliikenne

NÖFNÖF - Vanhan tien aikaan

30.9.2022 | Jarkko Nisula

Blogi
#Ulkomaanliikenne

Liian pitkä - Vanhan tien aikaan

29.7.2022 | Jarkko Nisula

Blogi
#Ulkomaanliikenne

Marjassa - Vanhan tien aikaan

14.6.2022 | Jarkko Nisula