Artikkelit | Uutiset
#Heijastin#Liikenneturvallisuus

Helsingin raitiovaunuissa jaetaan Lucian päivänä jalankulkijoiden ilmaisia henkivakuutuksia

13.12.2022 | Autotoday

Muutaman vuoden tauon jälkeen Helsingin raitiovaunuissa jaetaan jälleen heijastimia Lucian päivänä tiistaina 13. joulukuuta. Myös metrojunankuljettajat jakavat heijastimia metroasemilla ajojen lomassa mahdollisuuksien mukaan.

Pääkaupunkiseudun Kaupunkiliikenne Oy haluaa edistää jalankulkijoiden näkyvyyttä onnettomuuksien välttämiseksi ja toivoo, että matkustajat kiinnittävät heijastimet näkyvään paikkaan ja antavat niiden välkkyä läpi koko pimeän ajan.

Ratikka-, kaupunkipyörä- ja metroheijastimia on jaossa yhteensä noin 4000 kappaletta.

Heijastin on tehokas henkivakuutus

Ilman heijastinta liikkuva jalankulkija on pimeänä vuodenaikana jopa kymmenkertaisessa onnettomuusvaarassa heijastinta käyttävään verrattuna. Raitiovaunun jarrutusmatka on talviolosuhteissa normaalia pidempi, eikä se pysty väistämään eteen tulevaa estettä.

Heijastinta kannattaa käyttää myös valaistulla kadulla, koska katuvalotkaan eivät aina takaa kunnollista näkyvyyttä. Esimerkiksi sade, mainosvalot, puiden ja pensaiden varjot sekä katvealueet voivat haitata näkyvyyttä.

Tummiin pukeutunut, ilman heijastinta liikkuva kulkija näkyy raitiovaunun valoilla pahimmillaan vasta 20 metrin päästä, heijastinta käyttävä jo 150 metrin päästä. Kuljettaja näkee heijastinta käyttävän matkustajan myös pysäkillä paremmin kuin ilman heijastinta liikkuvan matkustajan.

Heijastin on yksinkertainen, mutta tehokas henkivakuutus!

Lue myös: Heijastimia kannattaa käyttää useampia

Lue myös: Nyt on aika ottaa heijastin esiin

Lähde: Autotoday | Clas von Bell