Harkitsetko käytetyn sähköauton hankintaa? Tämän palvelun avulla saat tietää akun kunnon! | Kuljettaja.fi
Artikkelit | Uutiset
#Akkutesti#Sähköautoilu

Harkitsetko käytetyn sähköauton hankintaa? Tämän palvelun avulla saat tietää akun kunnon!

23.10.2022 | Autotoday

Kuva: Diagno Finland

Autoalan asiantuntijapalveluita autokorjaamoille, katsastusasemille ja autoalan oppilaitoksille tarjoava Diagno Finland Oy on tuonut markkinoille yhteistyössä itävaltalaisen Aviloon kanssa helposti suoritettavan kuntotarkastuksen sähköajoneuvojen ja lataushybridien korkeajänniteakuille.

TÜV-sertifioitu akkutesti kiinnostaa sähköajoneuvojen ja lataushybridien omistajia, jotka haluavat kartoittaa ajoneuvon korkeajänniteakun kunnon.

Testi sopii erinomaisesti myös käytetyn sähköajoneuvon tai lataushybridin hankintaa tai vaihtoa harkitsevalle – myynti- ja ostotilanteessa akun todellisen tilan selvittäminen on tärkeä tieto.

Akkutesti kertoo tarkasti akun todellisen kapasiteetin

Korkeajänniteakun diagnoosi suoritetaan Aviloo-testilaitteella, joka kytketään ajoneuvon diagnoosipistokkeeseen. Aviloo-testilaite lukee ja tallentaa ajon aikana korkeajänniteakun olosuhdetietoja, kuten muun muassa jännitteitä, virtoja, lämpötiloja sekä useita muita parametrejä.

Nämä parametrit lähetetään Aviloolle analysoitavaksi. Analyysin pohjalta saadaan akkusertifikaatti, josta selviää korkeajänniteakun jäljellä oleva kapasiteetti ja testatun ajoneuvon täyden latauksen kantama verrattuna vastaavaan uuteen ajoneuvoon.

Katso tästä muita sähköautoiluun liittyviä juttuja.

Aviloo-akkutestin on kehittänyt itävaltalainen sähköajoneuvojen ja lataushybridien akkudiagnostiikan asiantuntija Aviloo GmbH. Yli 30 asiantuntijan ryhmä on kehittänyt ainutlaatuisen teknologian korkeajänniteakkujen testaamiseksi, mikä mahdollistaa täysin uudenlaisen tavan saada tietoa akun tilasta.

Korkeajänniteakut ovat kemiallisen energian varastoja. Kuormituksen vuoksi akun ikääntyminen on luonnollista, ja tästä syystä akut menettävät kapasiteettiaan ajan saatossa.

– Nopeampaan korkeajänniteakun ikääntymiseen vaikuttaa ajokäyttäytyminen ja lataussyklit. Lataaminen pikalatureilla ja ajaminen kovemmalla kuormituksella kuluttaa korkeajänniteakkua enemmän, korostaa Aviloon perustaja ja teknologiajohtaja Nikolaus Mayerhofer.

e-Expert tarjoaa akkutestauspalvelua ensimmäisenä Suomessa

Aviloo-akkutestiä tarjotaan sähköautoilijoille ja autoliikkeille e-Expert-korjaamoketjun kautta. Jokaisella erikoistuneella e-Expert-korjaamolla on sähköajoneuvotekniikkaan koulutettu henkilöstö ja ajantasainen korjaamovarustus.

e-Expert-korjaamot on koulutettu myös korkeajänniteakkujen korjauksiin. Määräaikaishuollot ja korjaukset tehdään autonvalmistajan ohjeiden mukaisesti, jolloin myös ajoneuvon mahdollinen tehdastakuu säilyy.

– e-Expert-korjaamot ovat luonteva partneriverkosto Aviloo-akkutestin tarjoamiseen sähköautoilijoille ja autoliikkeille. Sähkö- ja hybridiautoilija saa e-Expert-korjaamolta ammattitaitoista palvelua akkutestin suorittamiseen ja apua tulosten tulkitsemiseen tai mahdollisiin jatkotoimiin, toteaa Juha Seppälä, Diagno Finland Oy:n toimitusjohtaja.

www.e-expert.fi

 

Lähde: Autotoday | Clas von Bell