Artikkelit | Uutiset
#Raskas liikenne#Gasum#Kaasutankkaus

Gasum avaa uuden tankkausaseman Ruotsin Luulajaan

25.3.2023 | Autotoday

Kuva: Gasum

Pohjoismainen energiayhtiö Gasum on avannut uuden nesteytetyn kaasun tankkausaseman Pohjois-Ruotsin Luulajaan. Gasum laajentaa asemaverkostonsa ulottuvuutta Ruotsissa 250 kilometrillä ja pystyy nyt tarjoamaan Ruotsin pohjoisimmissakin osissa toimiville kuljetusyhtiöille sekä paineistettua että nesteytettyä kaasua.

Gasumilla on 23 nesteytetyn kaasun tankkausasemaa eri puolilla Ruotsia, ja yhtiön pohjoismainen kaasutankkausasemaverkosto koostuu yli 50 asemasta. Osaa asemista operoivat Gasumin yhteistyökumppanit.

Sandahls Logistik on logistiikka-alan perheyhtiö, jonka kunnianhimoisena tavoitteena on fossiilivapaus vuoteen 2025 mennessä. Yhtiö pyrkii tavoitteeseensa luopumalla fossiilisten liikennepolttoaineiden käytöstä ja investoimalla vahvasti biokaasulla kulkeviin kuorma-autoihin maantiekuljetuksissaan.

Luulajaan avattu tankkausasema on Gasumin toinen Sandahls Logistikin terminaalin yhteyteen rakennettu asema. Ensimmäinen avattiin vastikään Länsi-Ruotsin Vårgårdaan.

Luulajan tankkausasema laajentaa Gasumin verkoston Pohjois-Ruotsin Norrbotteniin

Tankkausasemaverkoston laajeneminen uusille alueille tuo lisää kaasukäyttöisiä ajoneuvoja Ruotsin teille. Verkoston laajeneminen avaa uusia mahdollisuuksia, kuten siirtymisen vähäpäästöisempiin kuljetuksiin myös Pohjois-Ruotsissa.

Uuden tankkausaseman myötä osa logistiikkayhtiöistä onkin jo muuttanut reitityksiään muualta Ruotsista Luulajaan.

Gasum auttaa kumppaniensa kanssa Ruotsia saavuttamaan ilmastotavoitteensa

Ruotsin kansallinen tavoite on vähentää tieliikennepäästöjä vähintään 70 prosentilla vuoden 2010 tasosta vuoteen 2030 mennessä, ja Gasum on yhdessä asemiin ja kalustoon investoivien kumppaniensa kanssa sitoutunut auttamaan Ruotsia pääsemään tavoitteeseensa.

Uusiutuvaa ja kustannustehokasta biokaasua käyttämällä voidaan vähentää polttoaineen elinkaaren aikaisia kasvihuonekaasupäästöjä jopa 90 prosentilla fossiilisten polttoaineiden käyttöön verrattuna.

Lähde: Autotoday | Clas von Bell

 

 

Sinua voisi kiinnostaa myös nämä jutut