Artikkelit | Uutiset
#Taksivalvonta#Liikenteessä

Espoonkin takseissa useita puutteita

12.11.2022 | Autotoday

Kuva: Clas von Bell

Olemme aikaisemmin julkaisseet juttuja taksiliikennetarkastuksista eri puolilla maata. Nyt oli Espoon alueen valvonta.

Länsi-Uudenmaan poliisilaitoksen, Liikenne- ja viestintävirasto Traficomin, Verohallinnon ja Etelä-Suomen aluehallintoviraston yhteisessä taksiliikenteen valvontaiskussa havaittiin useita puutteita.

Lauantaina 5.11. Espoossa toteutetussa valvontaiskussa tarkastettiin 41 taksia, joista yhteensä 17:ssä oli huomautettavaa.

Poliisi kirjoitti valvonnan aikana yhteensä 19 liikennevirhemaksua pääasiassa siitä, että luvanhaltijan nimi tai kuljettajan nimi ei ollut asiakkaan nähtävillä. Liikennelupa tai selvitys ilmoituksenvaraisesta taksiliikenteen harjoittamisesta puuttui seitsemästä taksista, josta seuraamuksena oli liikennevirhemaksu.

Valvontaan osallistui yhdeksän poliisia Länsi-uudenmaan liikennevalvonnasta, kaksi asiantuntijaa Traficomista, kaksi verotarkastajaa Verohallinnosta ja viisi tarkastajaa Etelä-Suomen aluehallintovirastosta.

Valvonnalle on tarvetta

Poliisin ja ennen kaikkea liikenneturvallisuuden näkökulmasta valvonta osoitti, että asiat ovat pääosin kunnossa, mutta pieniä puutteita on liikaa. Mitään liikenneturvallisuutta vaarantavaa ei havaittu, ja ajo-neuvokalusto oli yhtä poikkeusta lukuun ottamatta hyväkuntoista ja liikennekelpoista. Taksinkuljettajien ajolupa löytyi kaikilta tarkastetuilta kuljettajilta. Myös taksiliikennelupa oli voimassa kaikilla tarkastetuilla.

− Taksiliikenteen valvonnalle on selkeä tarve. Valvontaa aloitettaessa havaittiin joidenkin kuljettajien pyrkivän välttämään tarkastusta. Luvanvaraisessa ammattiliikenteessä asioiden pitäisi olla kunnossa kaikilta osin, toteaa ylikonstaapeli Jan-Erik Huurne Länsi-Uudenmaan poliisilaitoksesta.

Katso tästä muita taksivalvontajuttuja.

 

Lähde: Autotoday | Clas von Bell