DAF julkistaa täysin uuden sukupolven DAF XD -kuorma-automallin IAA-messuilla syyskuussa | Kuljettaja.fi
Artikkelit | Uutiset
#Raskas liikenne#DAF

DAF julkistaa täysin uuden sukupolven DAF XD -kuorma-automallin IAA-messuilla syyskuussa

23.6.2022 | Autotoday

Kuva: DAF

DAF julkistaa syksyllä uuden kuorma-autosarjan jakelu- ja ammattikuljetuksiin. Uuden sukupolven DAF XD julkistetaan syyskuussa IAA-messuilla Hannoverissa, Saksassa.

Uuden sukupolven DAF XD pohjautuu International Truck of the Year 2022 -tittelin saaneiden ja monia muita palkintoja voittaneiden kaukokuljetukseen käytettävien XF, XG ja XG⁺ -kuorma-autojen alustaan.

Hyvä näkyväisyys

Kaupunkijakeluliikenteessä keskeisen ominaisuuden, eli parhaan mahdollisen suoran näkyvyyden takaamiseksi uuden sukupolven DAF XD -mallissa on suuri tuulilasi ja suuret sivuikkunat, joiden alareunat ovat erittäin matalalla.

Matala ohjaamo sekä lisävarusteena saatava reunakiveyksen näyttävä ikkuna parantavat suoraa näkyvyyttä entisestään. DAF Corner View- ja DAF-digitaalikamerajärjestelmän ansiosta myös täydellinen epäsuora näkymä on taattu.

Auton polttoainetehokkuus ja alhaiset hiilidioksidipäästöt saavutetaan muun muassa erinomaisen ohjaamon aerodynamiikan, uuden Paccar MX-11-voimansiirron ja edistyksellisten kuljettajaa avustavien järjestelmien ansiosta.

DAF Connect -kalustonhallintajärjestelmä tarjoaa aikaa säästävät langattomat ohjelmistopäivitykset. Useat saatavilla olevat voimanotot, korin kiinnitysmoduulit ja liittimet lisäävät erinomaisen päällirakennuksen mahdollisuuksia.

Iso ohjaamo

Uuden sukupolven XD -mallissa on tilava, lähes 10 m3:n ohjaamo, johon kuljettajan on erittäin helppo nousta. Istuimen ja ohjauspyörän säätövara takaa hyvän ajoasennon. Ergonomisessa kojelaudassa on kristallinkirkkaat ja täysin digitaaliset mittaritaulut. Alustan etuosan, ohjaamon jousituksen ja taka-akselin jousituksen täysin uusi muotoilu parantaa ajoa ja ohjattavuutta.

DAF XD -mallin tuotannon on tarkoitus alkaa syksyllä 2022. DAF XD -ajoneuvon alusta on luonnollisesti myös täysin valmisteltu kaikenlaisia, mukaan lukien vaihtoehtoisia voimansiirtolaitteita varten.

Lähde: Autotoday | Clas von Bell