BYD:n autot saavat ilmeensä uudessa muotoilukeskuksessa | Kuljettaja.fi
Artikkelit | Uutiset
#BYD#Henkilöautot#Sähköautoilu

BYD:n autot saavat ilmeensä uudessa muotoilukeskuksessa

3.12.2023 | Autotoday

Kuva: BYD

BYD on siirtynyt uudelle aikakaudelle autojensa muotoilun osalta avaamalla uuden, 12 600 neliömetrin pinta-alan omaavan muotoilukeskuksen (Global Design Center) yhtiön pääkonttorin yhteyteen Kiinan Shenzenissä.

– Meidän on panostettava innovatiiviseen teknologiaan, mutta myös muotoiluun, jotta voimme vahvistaa entisestäänkin tuotteidemme vetovoimaa kuluttajille. Innovatiivisen teknologian ja tyylikkään modernin muotoilun yhdistelmä on ehdoton valttimme kasvavilla sähköautomarkkinoilla, BYD:n toimitusjohtaja ja hallituksen puheenjohtaja Wang Chuanfu sanoo.

Uutta muotoilukeskusta ja sen suunnittelutiimiä johtaa kokenut saksalainen automuotoilun ammattilainen Wolfgang Egger (s. 1963), joka toimii BYD:n pääsuunnittelijana. Hän on työskennellyt useiden palkittujen ajoneuvojen parissa aiemmissa rooleissaan Audilla, Lamborghinilla ja Alfa Romeolla.

BYD:llä Egger työskentelee yhdessä yli 600 suunnittelijan tiimin kanssa, jotka edustavat kymmeniä eri kansallisuuksia. BYD:n autoja suunnitellaan useissa paikoissa ympäri maailmaa, mutta uusi muotoilukeskus toimii koko suunnitteluprosessin tukikohtana.

Muotoilukeskus mahdollistaa avoimen, kommunikoivan ja luovan työympäristön, joka tarjoaa hedelmällisen maaperän tulevaisuuden automallien suunnittelulle. Automallien suunnittelussa käytetään useita huippuluokan suunnittelutyökaluja, kuten viisiakselisia prosessointilaitteita saven mallintamiseen sekä virtuaalitodellisuusjärjestelmää (VR), joka mahdollistaa täysikokoisten virtuaalisten mallien 1:1 vertailut.

Lähde: Autotoday | Clas von Bell

 

 

Sinua saattaisi kiinnostaa