Anastamiaan tavaroita palauttanut mies lähti poliisia karkuun ja ajoi tietyömaalla päin punaisia valoja | Kuljettaja.fi
Artikkelit | Uutiset
#Rattijuoppo#Takaa-ajo

Anastamiaan tavaroita palauttanut mies lähti poliisia karkuun ja ajoi tietyömaalla päin punaisia valoja

21.11.2022 | Autotoday

Kuva: Clas von Bell

Hätäkeskus antoi poliisipartiolle tehtävän lauantai-iltana Hämeenlinnan Tuuloseen. Ilmoituksen mukaan aikaisemmin saman päivän aikana varkausrikokseen epäilty mies oli tullut palauttamaan anastamiaan tavaroita takaisin liikkeeseen ja hän vaikuttaa olevan päihtynyt.

Poliisipartio päästessä kohteeseen epäilty oli käynnissä olevassa henkilöautossa liikkeen pihassa. Miehen havaittua poliisiauton oli hän kiihdyttänyt autolla kovalla vauhdilla valtatie 12 suuntaan.

Poliisipartio lähti auton perään tarkoituksenaan pysäyttää kyseinen henkilöauto. Kuljettaja ei kuitenkaan noudattanut hänelle näytettyä pysäytysmerkkiä vaan lähti pakenemaan poliisipartiota.

Takaa-ajo suuntautui kohti Lahtea pakenijan ajaessa 170 km/h, nopeusrajoituksen ollessa 80 km/h. Pakenija kääntyi Tampereen valtatieltä Padasjoentielle kohti Padasjokea.

Padasjoentiellä mies ajoi edelleen huomattavalla nopeudella korkeimmillaan 170 km/h, nopeusrajoituksen ollessa hetkellisesti 40 km/h ja alueella oli myös liikennevalot tietyömaan kohdalla. Mies ajoi työmaan kohdalla vasten punaisia liikennevaloja.

"Hän heitti autosta ulos erilaisia esineitä ajoradalle..."

Takaa-ajon aikana miehen ajaminen oli vaarallista, hänen ajaessa vastaantulevien ajokaistoilla. Hän heitti autosta ulos erilaisia esineitä ajoradalle, poliisiauton eteen. Yksi esineistä oli painava jauhesammutin.

Yksi takaa-ajoon liittyneistä poliisipartioista asetti piikkimaton pakoreitille. Mies ajoi piikkimattoon ja pysähtyi pian piikkimattoon ajamisen jälkeen.

Autoa kuljettanut nelikymppinen mies ei suostunut puhalluskokeeseen eikä huumepikatestiin, joten hänet vietiin verikokeisiin päihdyttävien aineiden selvittämiseksi. Miehellä ei ole voimassa olevaa ajo-oikeutta. Autosta löytyi vähäinen määrä huumausaineita.

Miehen epäillään syyllistyneen törkeään liikenneturvallisuuden vaarantamiseen, törkeään rattijuopumukseen, kulkuneuvon kuljettamiseen oikeudetta, kahteen huumausaineen käyttörikokseen, virkamiehen väkivaltaiseen vastustamiseen, virkamiehen vastustamiseen sekä varkauteen.

 

 

Lähde: Autotoday | Clas von Bell