Artikkelit | Uutiset
#Raskas liikenne#Scania

 Scania Super voittaa Green Truck-palkinnon jo kuudennen kerran peräkkäin

12.5.2022 | Autotoday

Kuva: Scania

Scania on voittanut eurooppalaisen Green Truck-kilpailun. Tämä on jo kuudes perättäinen voitto Scanialle, todetaan Scanian tiedotteessa.

Tällä kertaa Scania osallistui kilpailuun uudella Super-voimalinjalla. Erinomainen kuljetustalous ja polttoainetalous toivat voiton tällä kertaa.

Green Truck-kilpailuun kutsutaan kaikki eurooppalaiset kuorma-autovalmistajat. Kilpailun järjestävät vuosittain kaksi saksalaista alan ammattilehteä ja tarkoituksena on löytää polttoainetaloudellisin pitkän matkan kuljetuksiin tarkoitettu kuorma-auto

Scanian uusin kuusisylinterinen ja 13-litrainen Super-moottori esiteltiin markkinoille marraskuussa 2021.Moottorimallistoon kuuluu neljä eri EURO 6 tehoversiota.

Tämän vuoden kilpailuun Scania osallistui 500S mallilla. Green Truck-kilpailutestissä ajetaan vuosittain sama eri tieosuuksista koostuva 340 kilometrin reitti erilaisissa olosuhteissa.

Kilpailuun osallistuttiin puoliperävaunuyhdistelmillä, joissa oli 4×2 rekkaveturit ja 32 tonnin kokonaispaino.

Green Truck kilpailun järjestävät alan johtavat saksalaiset ammattilehdet “Trucker” ja “Verkehrs­Rundschau”.

Kilpailun tarkoituksena on selvittää kaikkein tehokkain kuorma-auto ottamalla huomioon polttoaineen kulutus ja reitin keskinopeus. Mittaukset suoritetaan tiukoilla kriteereillä ja huolellisesti.

Mittauksiin vaikuttavat ulkoiset tekijät kuten lämpötila ja tuulen voimakkuus kompensoidaan, jotta mittaukset ovat kaikille autoille tasapuoliset ja tulokset mahdollisimman luotettavia.